Άνοιξε πόλεμο με τη Μάντσεστερ Σίτι ο πρόεδρος της La Liga

από AllAboutARIS

Πόλεμο με τη Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε ο Χαβιέρ Τέμπας.

Ο πρόεδρος της La Liga παραδέχθηκε ότι έχει καταγγείλει τη Μάντσεστερ Σίτι στην UEFA και τώρα παρακολουθεί εάν μια ανεξάρτητη επιτροπή θα βρει τον σύλλογο ένοχο για 115 παραβάσεις των Κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας της Premier League.
Ο Τέμπας ήταν ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές της Μάντσεστερ Σίτι όταν αποκλείστηκε από την Ευρώπη το 2020, γι’ αυτό που η UEFA αποκάλεσε «σοβαρές παραβιάσεις» του Οικονομικού Fair Play για την περίοδο 2012-2016. Αλλά η Σίτι, που πάντα τόνιζε την αθωότητά της, πήγε γρήγορα στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο και το πρόστιμο των 30 εκατομμυρίων ευρώ μειώθηκε σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιτροπή ανέτρεψε την ποινή, επειδή οι παραβάσεις είτε «δεν αποδείχθηκαν» ή είχαν παραγραφεί.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν πολλές παρατυπίες», είπε ο Τέμπας, στο Caught Offside στη Σαουδική Αραβία, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο η Μάντσεστερ Σίτι είναι φαβορί για να κατακτήσει. «Έχουμε ήδη καταγγείλει στην UEFA. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια θα είναι η απόφαση από την υπόθεση της Premier League εναντίον του συλλόγου, αλλά στη Μάντσεστερ Σίτι είχαν ήδη επιβληθεί κυρώσεις από την UEFA μία φορά, ωστόσο, άσκησε έφεση στο CAS.

«Δεν γνωρίζω τους κανόνες της Premier League, επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω πώς θα πρέπει να τιμωρηθεί η Μάντσεστερ Σίτι εάν κριθεί ένοχη, αλλά έχουμε ήδη πει τι πιστεύουμε στην UEFA».

Ο Τέμπας, ο οποίος βρίσκεται στη Τζέντα και συνεργάζεται με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, διερευνά την πιθανότητα να ανοίξει η ισπανική ομοσπονδία νέα γραφεία στη Σαουδική Αραβία το 2024.

Το 2020 ο ίδιος είχε πει στο Λονδίνο, ότι το πειρατικού κανάλι «beoutQ», έκλεψε αγώνες της La Liga μαζί με άλλα αθλητικά δικαιώματα υψηλού προφίλ από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό beIN Sports του Κατάρ.

Προτεινόμενα Άρθρα