Έντεκα χρόνια από την άλωση της Μαδρίτης! (vids)

από AllAboutARIS

Δεν ήταν απλά ένα ιστορικό΄βράδυ, ούτε μία μεγάλη πρόκληση… Πρώτα απ’ όλα ήταν η αποκαθήλωση της κατόχου του Super Cup Ευρώπης.

Η 1η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί και τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από το ιστορικό βράδυ του ΑΡΗ στο “Βιθέντε Καλντερόν” και τη νίκη με 3-2 που του έδωσε την πρόκριση στους “32” του Europa League, πετώντας έξω την τότε κάτοχο του τροπαίου.

Ο Σέρχιο Κόκε είχε ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης μόλις στο 2ο λεπτό για να απαντήσουν οι Μαδριλένοι  στο 12′ με τον Φορλάν (1-1) και τέσσερα λεπτά αργότερα  (16′) με τον Αγουέρο (2-1).

Η συνέχεια όμως ήταν επική για τον Άρη και τους χιλιάδες οπαδούς του (περισσότεροι από 6 χιλιάδες) που εκείνο το μαγικό βράδυ βρέθηκαν μαζικά στο «Βιθέντε Καλντερόν» μετατρέποντάς του σε… Βικελίδης!

Στο 51’ ο Κόκε πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα, αυτή τη φορά από τη βούλα του πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Άλβαρο Ντομίνγκεθ τραβώντας τον Λαζαρίδη από τη φανέλα.

Το 2-2 ήταν πλέον γεγονός, όμως τα καλύτερα ήρθαν αργότερα. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ατλέτικο, ο Νίκος Λαζαρίδης «καρφώνει» τη μπάλα στην εστία του Ντε Χέα! Αυτό ήταν 2-3 για τον Άρη ο οποίος έγραψε ιστορία. Οχι μόνο με την πρόκριση αλλά με μία νίκη που ήταν και είναι η μοναδική ελληνικής ομάδας στην Ισπανία.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86′ Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86′ Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73′ Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72′ Καζναφέρης), Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83′ Ρουίς).

Προτεινόμενα Άρθρα