Αγγλία – Βραζιλία 0-1: Ο 17χρονος Έντρικ έβαλε τέλος στο αήττητο 20 αγώνων των “τριών λιονταριών” στο Γουέμπλεϊ

από AllAboutARIS

Το νέο παιδί θαύμα του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, ο Έντρικ, μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και κατάφερει να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς ήταν ο μοναδικός σκόρερ του αγώνα και με το παρθενικό του γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και έβαλε τέλος στο αήττητο 20 αγώνων, από τον Οκτώβριο του 2020, που είχαν τα “τρία λιοντάρια” στο Γουέμπλεϊ.

Στο φιλικό που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες αλλά παρουσίσαν ένα αρκετά καλό θέαμα, με πολλές φάσεις και δυνατές μονομαχίες παρά το γεγονός πως επρόκειτο για φιλικό παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν δις με τον Ροντρίγκο αρχικά στο 9′ και εν συνεχεία τον Βινίσιους στο 12′. Το σουτ του πρώτου έπιασε ο Πίκφορντ ενώ ο Βινίσιους αν και πλάσαρε σε κενή εστία είδε τον Γουόκερ να κόβει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η απάντηση της Αγγλίας ήρθε στο 18′ με τον Γουότκινς να βρίσκεται σε θέση για σουτ μέσα στην περιοχή αλλά αυτό έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Μπέντο.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 35′ και άνηκε στη Βραζιλία. Ο Πακετά ήταν ο τελικός αποδέκτης μιας ωραίας επίθεσης αλλά το πλασέ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Φόντεν είχε ένα σουτ προς την εστία ενώ η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 41′ με τον Γκόρντον αλλά και πάλι ο Μπέντο απομάκρυνε τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μια φάση για την Αγγλία καθώς στο 50′ σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Γκόρντον προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα με μια σέντρα σουτ αλλά ο Μπέντο απομάκρυνε τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Πακετά στο 63′ όταν μετά από μια ωραία ανάπτυξη και επίθεση η μπάλα έφτασε στα πόδια του, έκανε απευθείας το σουτ και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές στις ομάδες τους και μεταξύ άλλων ο Ντοριβάλ έβαλε στο παιχνίδι τον Έντρικ στο 71′ και 17χρονος ο οποίος έχει συμφωνήσει να συνεχίσει στη Ρεάλ την καριέρα του στο 80′ άνοιξε το σκορ. Σε βαθιά μπαλιά προς τον Βινίσιους αυτός έφυγε τετ α τετ αλλά το πλασέ που έκανε έδιωξε ο Πίκφορντ με τον Έντρικ να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα μάλιστα ο Έντρικ είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του όταν μετά από κόρνερ της Αγγλίας η Βραζιλία έδιωξε με τον 17χρονο να βγαίνει τετ α τετ με τον Πίκφορντ ο οποίος σταμάτησε το πλασέ του.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ (20′ Κόνσα), Στόουνς, Μαγκουάιρ (67′ Νταν), Τσίλγουελ (67′ Γκόμες), Ράις, Γκάλαχερ (75′ Μεϊνού), Φόντεν, Μπέλιγχαμ (67′ Μπόουεν), Γκόρντον (75′ Ράσφορντ), Γουότκινς
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μπέντο, Ντανίλο, Μπρούνο, Μπεράλντο, Γουέντελ (89′ Μπρέμερ), Γκόμες, Γκιμαράες (78′ Ντόουγκλας Λουίζ), Πακετά (70′ Περέιρα), Ραφίνια (78′ Σάβιο), Βινίσιους (89′ Πάμπλο Μαία), Ροντρίγκο (71′ Έντρικ).

Προτεινόμενα Άρθρα