ΑΡΗΣ-Παναθηναϊκός: Τρίτη συνάντηση σε τελικό

από AllAboutARIS

Παναθηναϊκός και Άρης θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου, με τις προηγούμενες αναμετρήσεις να καταγράφονται το 1940 και το 2010.

Οι «πράσινοι», που μετρούν συνολικά 19 κατακτήσεις στον θεσμό έχοντας φτάσει στον τελικό 31 φορές. Στον αντίποδα, οι «κίτρινοι» θα συμπληρώσουν φέτος δέκα εμφανίσεις στον τελικό έχοντας σηκώσει το τρόπαιο μία φορά, το 1970.

Στις 2 Ιουνίου του 1940, λίγο πριν ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου, Παναθηναϊκός και ΑΡΗΣ τέθηκαν αντιμέτωποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός, σε μια σεζόν που τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα, έφτασε στον τελικό αποκλείοντας στους «16» τον Ηρακλή Σερρών με 6-1, στα προημιτελικά τον Απόλλωνα Αθηνών με 4-1 στην παράταση και στα ημιτελικά με 1-0 τον Εθνικό Πειραιώς παίζοντας όλα τα παιχνίδια στην έδρα τους. Ο ΑΡΗΣ έφτασε… περιπετειωδώς στον τελικό νικώντας όλους τους αντιπάλους του σε επαναληπτικούς αγώνες, καθώς οι πρώτοι είχαν λήξει ισόπαλοι μετά από παράταση και δεν είχε ακόμα καθιερωθεί η διαδικασία των πέναλτι: 4-2 στη Δράμα απέναντι στην Δόξα στους «16», 1-0 στην έδρα του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά και εντός έδρας με 3-0 απέναντι στην ΑΕΚ στα ημιτελικά, μετά από… τρεις αγώνες, δύο στη Θεσσαλονίκη και έναν στην Αθήνα.

Το παιχνίδι διεξήχθη στην έδρα του Παναθηναϊκού, με την παρουσία φιλάθλων του ΑΡΗ στις κερκίδες, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το τρόπαιο με 3-1 (Μπαλτάσης 6′, Τριανταφύλλης 9′, Μηγιάκης 13′ – Χατζηνικολάου 62′).

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Δημητριάδης): Χάτζος, Σύρκος, Κρητικός, Στρουμπούλης, Καμπέρος, Σβολόπoυλος, Αντώνης Μηγιάκης, Μπαλτάσης, Συμεωνίδης, Τριανταφύλλης, Τσούτσος

ΑΡΗΣ (Κώστας Βικελίδης): Γκότσης, Μάγρας, Aμπραχαμιάν, Σταυράμπεης, Σιώτης, Νικολαΐδης, Χατζηνικολάου, Σιδηρόπουλος, Κλεάνθης Βικελίδης, Ράμμος, Κολωνιάρης.

Στις 24 Απριλίου του 2010 Παναθηναϊκός και ΑΡΗΣ βρέθηκαν να διεκδικούν στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο στον μεγάλο τελικό. Σε ένα παιχνίδι που έχει μείνει χαραγμένο στην ιστορία για την τεράστια μετακίνηση φιλάθλων του ΑΡΗ, οι “Κιτρινόμαυροι” ηττήθηκαν με 1-0 και το γκολ του Λέτο.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά τον Εορδαϊκό (0-3), Πιερικό (2-1), Καλλιθέα (2-0) και σε επαναληπτικό ημιτελικό τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-1, 0-0). Οι δε «κίτρινοι» προκρίθηκαν στο ματς τίτλου περνώντας πάνω από τα εμπόδια του Ασπροπύργου (3-4), του Αστέρα Τρίπολης (2-0), της Ξάνθης σε δύο αγώνες (1-1, 3-0) και στα ημιτελικά της Καβάλας (3-1, 1-1).

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (65′ Μαρίνος), Σαλπιγγίδης (62′ Καραγκούνης), Λέτο (79′ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Γκιάρο, Νασούτι, Νέτο, Βανγκέλι, Μεριέμ (66′ Χαβίτο), Ναφτί (74′ Φερνάντες), Πρίττας, Κάλβο (83′ Αντού), Κάμπορα, Κόκε.

Προτεινόμενα Άρθρα