Αυστραλία – Γαλλία 7-6 πεν (0-0 κ.δ): Στα ημιτελικά οι Matildas μετά το θρίλερ των 20 πέναλτι! (vids)

από AllAboutARIS

Ιστορική στιγμή για τη διοργανώτρια Αυστραλία, που επικράτησε της Γαλλίας με 7-6 στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι και θα βρεθεί για πρώτη φορά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η Κόρτνι Βάιν πήρε την μπάλα και την τοποθέτησε στην άσπρη βούλα. Είχαν περάσει 120 αγωνιστικά λεπτά και είχαν εκτελεστεί 19 πέναλτι. Κοίταξε απέναντί της, κάτω από τα δοκάρια, την τερματοφύλακα της Γαλλίας. Πήρε μια ανάσα και εκτέλεσε το 20ο πέναλτι με ψυχραιμία και το στάδιο εξερράγη από τον θόρυβο. Η συνδιοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών Αυστραλία στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Ιστορία της και η Γαλλία για τρίτο διαδοχικό Μουντιάλ με σκυμμένο κεφάλι στα προημιτελικά…

Οι «Les Bleues» μπήκαν στο παιχνίδι με τις Matildas ως φαβορί. Έδειξαν περισσότερο κινητικές, όμως όσες φορές κι αν έφτασαν στην περιοχή της Αυστραλίας, δεν κατάφεραν να νικήσουν την Μακένζι Άρνολντ που πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, ούσα καθοριστική και στα πέναλτι. Η Αυστραλία από πλευρά της δεν απέδωσε στα επίπεδα που έπιασε απέναντι στον Καναδά ή τη Δανία, αλλά είχε τις πιο καθαρές ευκαιρίες να σκοράρει με πρωταγωνίστρια την Φόουλερ.

Με το 0-0 να διατηρείται μετά και το τέλος της παράτασης, το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης κρίθηκε στα πέναλτι και η Αυστραλία έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που φτάνει στις τέσσερις καλύτερες ως (συν)διοργανώτρια. Το είχαν καταφέρει και οι ΗΠΑ το 1999 και το 2003.

Η Κόρτνι Βάιν σημείωσε το νικητήριοπέναλτι για την Αυστραλία, αφού η Μπετσό σημάδεψε δοκάρι για τη Γαλλία, λίγες στιγμές νωρίτερα. Η κίπερ των Matildas, Μακένζι Άρνολντ, έκανε συνολικά τέσσερις αποκρούσεις – συμπεριλαμβανομένων δύο από την Νταλί, έχοντας απομακρυνθεί αντικανονικά από τη γραμμή της.

Η ίδια είχε μάλιστα και την ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα την υπόθεση πρόκριση, ως η πέμπτη παίκτρια που εκτελεί για την Αυστραλία, αλλά σημάδεψε δοκάρι προς απογοήτευση του κοινού στο στάδιο. Μετά από 20 εκτελέσεις όμως, η Αυστραλία ήταν εκείνη που πανηγύρισε στο τέλος, και τώρα περιμένει την αντίπαλό της στα ημιτελικά όπως θα προκύψει από το ματς της Αγγλίας με την Κολομβία στο Stadium Australia στο Σίδνεϊ.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα