Αυτά θέλει ο Μάντζιος κόντρα στην ΑΕΚ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι ακόμη ένα δίχως ουσιαστικό κίνητρο για τον ΑΡΗ. Είναι όμως ένα ντέρμπι με “θέλω” για τους παίκτες και πρωτίστως για τον προπονητή.

Ο Άκης Μάντζιος έχει αναλάβει εδώ και καιρό ένα δύσκολο έργο διαχείρισης στα πλέι οφ, με το βλέμμα φυσικά στον τελικό Κυπέλλου. Δεν θέλει επ’ ουδενί όμως να βλέπει εικόνα ή νοοτροπία όπως αυτή που είχε η ομάδα στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής.

Οπως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, έτσι και τώρα ο έμπειρος τεχνικός περιμένει αντίδραση από τους παίκτες του και στην οποία ο ίδιος θα επιχειρήσει να συμβάλλει με κάποιες διαφοροποιήσεις στα βασικά του πλάνα.

Περισσότερη ένταση, πολύ λιγότερα λάθη στο δικό του μισό είναι η βάση για μία καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και ένας τρόπος αντιμετώπισης του πιεστικού και γρήγορου παιχνιδιού της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή φυσικά η ομάδα καλείται να κάνει πολλά παραπάνω επιθετικά και να βρει ξανά το γκολ μετά από τρεις αγωνιστικές, κρατώντας μπάλα και με σωστές μεταβάσεις μπροστά.

Φυσικά με απουσίες παικτών όπως οι Φαμπιάνο, Φεράρι, Βέλεθ και Σουλεϊμάνοφ το έργο του ΑΡΗ μόνο εύκολο δεν είναι απέναντι σε μία ΑΕΚ που έχει πάλι πολύ μεγάλο κίνητρο. Ο Μάντζιος όμως περιμένει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα, ανεξάρτητα από το ποιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα