Γιουτίκας στον Libero 107,4: «Το νέο γήπεδο του ΑΡΗ δεν θα γίνει με δημόσιο χρήμα»

από AllAboutARIS

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, μίλησε στον Libero 107.4 και την εκπομπή Control και αναφέρθηκε στο πρότζεκτ του νέου γηπέδου του ΑΡΗ.

Αρχικά σχολίασε:

«Το πιο σημαντικό είναι να γίνει η ανταλλαγή των οικοπέδων. Δεν είναι το ίδιο με τον Παναθηναϊκό. Εκεί βάζει χρήματα και η Περιφέρεια για την κατασκευή. Το ουσιαστικό βήμα για τον ΑΡΗ είναι να γίνει η ανταλλαγή των οικοπέδων, να συμφωνήσει ο ΟΑΕΔ να παραχωρήσει το οικόπεδό του στην περιοχή του ΙΚΕΑ».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Έχει γίνει προεργασία το προηγούμενο διάστημα και είναι στη γνώση της κυβέρνησης. Ηταν να γίνει την Πέμπτη 21 Ιουλίου μία μεγάλη συνάντηση στο Μαξίμου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα υπουργεία, αλλά αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών. Περιμένουμε να οριστεί το επόμενο ραντεβού για να δούμε τις τελικές λεπτομέρειες. Έχουν συζητηθεί πολλά, έχει βρεθεί ο τρόπος. Θέλει να γίνουν λεπτές κινήσεις».

Είπε ακόμη: «Έχει βρεθεί ο τρόπος να γίνει γραφειοκρατικά η ανταλλαγή. Μετά ανοίγει ο δρόμος. Πρόκειται απλά για μία απλή αντιπαροχή. Το πλάνο λέει ότι ο ΑΣ ΑΡΗΣ θα κρατήσει 50-60 στρέμματα για το γήπεδο και ο επενδυτής θα κρατήσει τα υπόλοιπα για να τα εκμεταλλευτεί, πχ. Με κατασκευές εγκαταστάσεων, γραφείων, κατοικιών κτλ. Τα 20 στρέμματα του γηπέδου Χαριλάου θα δοθούν στο δήμο Θεσσαλονίκης. Έχει προβλεφθεί το λεπτό σημείο, μέχρι να κατασκευαστεί το γήπεδο, θα λειτουργεί κανονικά το Χαριλάου».

Ο κ. Γιουτίκας συμπλήρωσε: «Ο χώρος στο Χαριλάου θα ανήκει στον Δήμο, θα γίνει μεταβίβαση. Το καινούριο γήπεδο θα ανήκει στον ερασιτέχνη, όπως και τώρα το Χαριλάου. Απλά έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΑΣ μια επιτροπή, στη οποία συμμετέχει και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ για να υπάρχει σύμπνοια και όλος ο κόσμος να ενημερώνεται».

Διευκρίνισε ακόμη: «Τα υπόλοιπα 120 στρέμματα θα πάνε στον επενδυτή που θα αναλάβει να κατασκευάσει το νέο γήπεδο του ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ ψάχνει επενδυτή. Το νέο γήπεδο δεν θα γίνει με δημόσιο χρήμα. Αυτό που ζητάει ο ερασιτέχνης είναι να γίνει η ανταλλαγή των οικοπέδων».

Προτεινόμενα Άρθρα