Γκαρθία… μαέστρος και Νταρίντα πανταχού “παρών”! (analysis)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ κόντρα στον Βόλο δεν πήρε απλά μία σημαντική νίκη… Εμφάνισε διαφορετικά πράγματα και ίσως το πιο βασικό από αυτά να ήταν το κέντρο του.

Στο χθεσινό ματς η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να παρουσιάσει ίσως την καλύτερη -μέχρι στιγμής, εκδοχή του κάθετου παιχνιδιού της, έχοντας κινητήριους “μοχλούς” τους Μάνου Γκαρθία και Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ο προπονητής του ΑΡΗ κράτησε μόνιμα και εύστοχα τον Βέλεθ στο κέντρο, ώστε να λειτουργεί πολλές φορές. ως μονό χαφ και να απελευθερώνει τα ανεβάσματα του Νταρίντα. Να βγαίνει δηλαδή κοντά στον Μάνου και μαζί να κινούνται ανάμεσα στις γραμμές του Βόλου.

Ο Ισπανός ήταν το πρώτο “βιολί” του ΑΡΗ δηκιουργικά, βάζοντας και… ολίγη εκτέλεση. Πέραν της βοήθειάς του στην προώθηση της μπάλας ή την ασίστ στο 1-0, κάνει το σουτ στη φάση με το δοκάρι του Μορόν και έχει ακόμη μία πολύ ευκαιρία εκτός περιοχής στο δεύτερο μέρος.

Στο παραπάνω heat map φαίνεται ότι ο Ισπανός πάτησε σε αρκετά σημεία στις 58 επαφές που είχε με τη μπάλα, με επίκεντρο βέβαια περισσότερο την αριστερή πλευρά από την οποία έκανε κινήσεις εσωτερικά.

Πηγή: sofascore.com

Ο Γκαρθία σε 70 λεπτά είχε: 

-Δύο ευκαιρίες για γκολ

-1 ασίστ και δύο ευκαιρίες που δημιούργησε

-30/37 εύστοχες πάσες

-7 πάσες στο τελευταίο τρίτο

-3 κλεψίματα

Ολα τα παραπάνω φυσικά δεν θα μπορούσε να τα κάνει εάν δεν είχε και την υποστήριξη του Νταρίντα, ο οποίος ήταν… παντού!

Πηγή: sofascore.com

Στο παραπάνω heat map φίνεται ότι ο Τσέχος ήταν πανταχού “παρών” μέσα στο γήπεδο, αφήνοντας μόνο τη δεξία πλευρά της άμυνας και την περιοχή του Κουέστα.

Ο 33χρονος άσσος έκανε ένα από τα πιο ουσιαστικά παιχνίδια του με:

-Τρία σουτ

-Τρεις ευκαιρίες που δημιούργησε

-Οκτώ πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου

– 6 κλεψίματα

-54/61 πετυχημένες πάσες

-Έξι κλεψίματα

Το τελευταίο νούμερο δείχνει ότι πέραν της συνεισφοράς του επιθετικά, έκανε δουλειά και ανασταλτικά, είτε χαμηλώνοντας είτε τις στιγμές που ο ΑΡΗΣ πίεζε ψηλά ή στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου.

Ο Νταρίντα ψάχνει από το καλοκαίρι το… ταίρι του στον άξονα, μετά τις περσινές καλές εμφανίσεις δίπλα στον Ρουπ. Χθες φάνηκε να ταιριάζει αρκετά καλά με τον Γκαρθία και μένει πλέον να φανεί εάν θα υπάρξει διάρκεια σε αυτή τη συνύπαρξη των δύο παικτών στον άξονα.

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα