Γκουαρντιόλα: “Δεν ήταν θέμα τύχης” – Αντσελότι: “Αμυνθήκαμε σωστά, δεν «πεθαίνουμε» ποτέ” (vid)

από AllAboutARIS

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του μετά τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο Γιόχαν Κρόιφ έλεγε ότι δεν υπάρχει τύχη και συμφωνώ με αυτό. Το να χάνεις έτσι πονάει. Νιώθουμε άσχημα σήμερα, αλλά κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Τι μπορώ να πω στους παίκτες μου… Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Τι παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε; Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Φτιάξαμε ευκαιρίες για να τα καταφέρουμε, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να πετυχαίνεις γκολ. Ευχαριστώ τους παίκτες μου. Είναι θέμα αποτελέσματος. Βρίσκονται στα ημιτελικά και εμείς όχι», ανέφερε.

«Αρχίσαμε καλά στο ματς, προηγηθήκαμε κι ύστερα αρχίσαμε να υποφέρουμε, να δίνουμε μάχες, να θυσιαζόμαστε. Παίζαμε άμυνα έξω από την περιοχή μας, η Σίτι είχε τον έλεγχο, αλλά γενικά πιστεύω ότι αμυνθήκαμε καλά. Αυτό που έκανε η Ρεάλ, το έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν, δηλαδή να πετυχαίνει κάτι που ουδείς πίστευε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε» σημείωσε ο Κάρλο Αντσελότι, για να συνεχίσει:

Στα πέναλτι, ήμασταν πεπεισμένοι πως θα παίρναμε την πρόκριση. Προφανώς και μου αρέσει όταν βλέπω την ομάδα μου να μάχεται και να παλεύει, πέρα από την ποιότητα που έχει. Μόνο έτσι μπορείς να νικήσεις σε αυτό το γήπεδο. Ο Γκουαρδιόλα με συνεχάρη για την πρόκριση και μου ευχήθηκε καλή τύχη. Ήταν τζέντλεμαν, όπως συνηθίζει να είναι.
Δεν έχουμε προβλήματα φυσικής κατάστασης κι έχουμε αρκετό καιρό μέχρι την Κυριακή για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, θα κοιμηθούμε εδώ για να ηρεμήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε αυτό που πετύχαμε απόψε. Όλοι πίστευαν πως ήμασταν “νεκροί”, αλλά δεν πρέπει να θεωρείς “νεκρή” τη Ρεάλ επειδή η Ρεάλ δεν πεθαίνει ποτέ».

Προτεινόμενα Άρθρα