Δεν είναι όλοι τρελοί που τον πιστεύουν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι ανανεώσεις του επόμενου καλοκαιριού ξεκίνησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ντάνιελ Μαντσίνι.

Οι υπογραφές με τον Αργεντινό αποτέλεσαν συνέχεια της συμφωνίας των δύο πλευρών από τα τέλη Αυγούστου, για να πορευτούν μαζί μέχρι το 2024.

Η χρονιά της προσαρμογής και τα play off που άλλαξαν πολλά

Ο Αργεντινός ανακοινώθηκε στις 28 Αυγούστου του 2019, με αγορά από τη Μπορντό. Τότε, ήταν μία κίνηση που κρίθηκε περιττή αριθμητικά. Ενα παιδί που μιλούσε άριστα ισπανικά, καλά γαλλικά αλλά μετά βίας αγγλικά και χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη regular season για να βρει σταδιακά τα πατήματά του.

Ο Μάντζιος τον… εκτόξευσε

Μέχρι τα play off της σεζόν 2019-20, ο Μαντςίνι είχε 15 συμμετοχές και όχι θετικό πρόσημο στις περισσότερες από αυτές. Στη διαδικασία των play off μέτρησε το απόλυτο των δέκα συμμετοχών. Εκει ήταν βέβαια και η ανάγκη λόγω των 13 παικτών που έμειναν στο ρόστερ, αλλά και η συγκυρία μέσα από την οποία αναδείχθηκε η χρησιμότητα του Αργεντινού.

Πέρυσι τα πρόσωπα στον πάγκο άλλαξαν. Μαζί τους άλλαξε και η παρουσία του Μαντσίνι. Οχι προς το χειρότερο αλλά προς το καλύτερο.

Ο Άκης Μάντζιος διέκρινε και αυτός τις… αθόρυβες αρετές του 24χρονου μεσοεπιθετικού και “εκτόξευσε” τον χρόνο συμμετοχής του με 35 παρουσίες σε αγώνες, 20 εκ των οποίων στα βασικά πλάνα του.

Τι τον κάνει χρήσιμο

Ο Μαντσίνι δεν είναι game changer, δεν είναι γκολτζής, δημιουργικός  παίκτης ή ντριμπλέρ. Παρόλα αυτά κέρδισε την εμπιστοσύνη των προπονητών του και των ανθρώπων του ΑΡΗ, με την ένταση που προσφέρει στα δύο μισά του γηπέδου και ενίοτε την ουσία που βρίσκει στο παιχνίδι του. Είναι ο άνθρωπος του προπονητή μέσα στο γήπεδο.

Πολλές φορές μπορεί να συγκαταλέγεται αρνητικά στις κουβέντες του κόσμου, όμως ο ΑΡΗΣ πιστεύει σε αυτό το… αθόρυβο πρότζεκτ. Για αυτό και η ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2024, μαζί με την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ίσως φέρει λεφτά στον σύλλογο μέχρι τότε.

 

Προτεινόμενα Άρθρα