Διέλυσε την Ντόρτμουντ και επέστρεψε στην κορυφή η Μπάγερν

από AllAboutARIS

Αφεντικό της Bundesliga η Μπάγερν! Οι Βαυαροί έκαναν επίδειξη δύναμης στην Ντόρτμουντ, η οποία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα με 4-2 στο μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Έτσι, ο Τόμας Τούχελ ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις του στην ομάδα του Μονάχου, που μετά από τη νίκη στο Klassiker ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 55 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 53 βαθμούς και έπεσαν στη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Τέρζιτς μπορεί να μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όμως ο Γκρέγκορ Κόμπελ με μια επική γκάφα χάρισε το προβάδισμα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Ελβετός τερματοφύλακας στην προσπάθεια του να απομακρύνει έκανε «τσαφ» και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα έπειτα από την μακρινή μπαλιά του Ουπαμεκανό.

Στη συνέχεια το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… εφιάλτη για τους Βεστφαλούς, που δέχθηκαν άλλα δύο γκολ μέσα σε 5 λεπτά από τον Τόμας Μίλερ. Η αρχή έγινε στο 18′, όταν ο αρχηγός των γηπεδούχων σκόραρε από κοντά μετά από κεφαλιά του Ντε Λιχτ, ενώ στο 23′ ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Σανέ και έγραψε το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50′, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ. Ο Σανέ με μια υπέροχη ασίστ βρήκε τον Κόμαν στην περιοχή κι εκείνος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Στη συνέχεια η Μπάγερν έριξε ταχύτητα, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ντόρτμουντ και… μάζεψε λίγο το σκορ. Στο 72′ ο Τσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 4-1, ενώ στο 90′ ο Μάλεν με ένα ωραία σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα