Η ενδεκάδα του τελικού εξελίσσεται σε πιο έντονη σκέψη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κοντά στις 2,5 εβδομάδες χωρίζουν πλέον τον ΑΡΗ από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με δύο παιχνίδια για τα πλέι οφ να μεσολαβούν έχοντας τη δική τους χρησιμότητα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Άκης Μάντζιος δήλωνε ότι υπάρχει στο μυαλό του ένα πλάνο για τον τελικό. Ένα πλάνο που σταδιακά φανερώνεται από τις επιλογές του στα τελευταία ματς αλλά και από εκείνες που θα γίνουν κόντρα σε Λαμία και ΠΑΟΚ.

O έμπειρος τεχνικός δείχνει να έχει καταλήξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις -αν όχι σε όλες- του σχήματος που θα παρατάξει κόντρα στους “πράσινους”, έχοντας μπει πριν το Πάσχα σε μία διαδικασία φορμαρίσματος συγκεκριμένων προσώπων που θα κορυφωθεί στις τελευταίες δύο “στροφές” του πρωταθλήματος.

Οι αμυντικοί και ένα αστερίσκος

Κουέστα, Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο και Μπράμπετς… Ολα καλά μέχρι εδώ, βάσει και του χρόνου συμμετοχής. Στα αριστερά όμως υπάρχει ένας αστερίσκος αφού Μοντόγια και Φεράρι μοιράζονται τη θέση φέτος αλλά με τον πρώτο να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Ο νευραλγικός χώρος του κέντρου

Εάν υπάρχει κάποιος σίγουρος, αυτός είναι ο Βλάντιμιρ Νταρίντα… Βέβαια με την υπάρχουσα κατάσταση του Βέλεθ φαίνεται να “κλειδώνει” η παρουσία των Ζουλ και Γκαρθία, με τον τελευταίο ειδικά να διανύει περίοδο φορμαρίσματος σε ένα πολύ καλό τάιμινγκ. Ο μόνος που είναι ικανός να ανατρέψει την κατάσταση είναι ο έμπειρος στόπερ αλλά για την ώρα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Ο δεύτερος αστερίσκος

Στην επίθεση, ο Μορόν δεν κουνιέται από την κορυφή όπως το ίδιο ισχύει και με τον Σουλεϊμάνοφ στα δεξιά. Το θέμα είναι ο μόνιμος “πονοκέφαλος” του Μάντζιου στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Ο Σαβέριο έχει τη μερίδα του λέοντος στις συμμετοχές, από τον Ιανουάριο και μετά. Ο Σαμόρα διεκδικεί τη θέση, ο Παναγίδης ακολουθεί αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα δύσκολα δεν θα βρεθεί στα πλάνα του Μάντζιου ο 23χρονος από το Εκουαδόρ.

Πέρα από 1-2 ερωτηματικά -που και αυτά είναι σχετικά- ο Μάντζιος έχει τον μπούσουλά του και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ καλείται να φορμάρει ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, μαζί φυσικά με εκείνους που θα κληθούν να βοηθήσουν από τον πάγκο και η παρουσία τους ενδεχομένως να εξελιχθεί σε κομβική για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα