Η μαραθώνια σεζόν του Μπράμπετς ολοκληρώθηκε – Τα “διαστημικά” νούμερα του (pics)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς… ίδρωσε τη φανέλα χωρίς κανείς να μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Η μαραθώνια χρονιά του Τσέχου στόπερ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, μετά την ήττα της χώρας του από την Ισπανία για το Nations League.

Η χρονιά για τον διεθνή στόπερ του ΑΡΗ, ουσιαστικά ξεκίνησε… πέρσι τον Ιούνιο, όταν βρισκόταν μαζί με την Εθνική ομάδα της χώρας του, για την προετοιμασία αλλά και τους αγώνες του Euro 2020. Μπορεί να μέτρησε λίγο χρόνο συμμετοχής στη μεγάλη διοργάνωση, όμως οι μήνες που ακολούθησαν ήταν “γεμάτοι” τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Πριν έρθει στον ΑΡΗ, στα τέλη Αυγούστου, είχε μετρήσει ήδη 12 συμμετοχές με την Βικτόρια Πλζεν. Μέτρησε 6 συμμετοχές στο εγχώριο πρωτάθλημα της Τσεχίας και ισάριθμες στα προκριματικά του Conference League.

Με την φανέλα του ΑΡΗ, μέτρησε 39 ακόμα συμμετοχές. Συνολικά, με τον ΑΡΗ και την Πλζεν, αγωνίστηκε σε 51 παιχνίδια, μετρώντας 4.395 λεπτά! Αν το διαιρέσει κανείς με 90 λεπτά, όπου διαρκεί ένας αγώνας, του αναλογούν… 86,1 λεπτά ανά παιχνίδι.

Με τη φανέλα της Εθνικής, είναι βασική επιλογή από τον Νοέμβριο και έπειτα, μετρώντας 8 συμμετοχές, όλες ως βασικός και δίχως να χάσει λεπτό.

Κάπως έτσι, είναι φυσιολογικό ο Τσέχος στόπερ να πάρει παραπάνω μέρες ξεκούρασης και να μη δώσει το “παρών” στο Νέο Ρύσιο, τις πρώτες μέρες προετοιμασίας.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό όλων, είναι ότι έχει δεχθεί φέτος, μια κάρτα με τον ΑΡΗ, μια με την Εθνική και δύο με τη φανέλα της Βικτόρια Πλζεν.

Προτεινόμενα Άρθρα