Η προετοιμασία για τον Γενάρη και ο… γνώριμος Σέιντε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ κινείται στους ρυθμούς του αγώνα με τον Παναθηναϊκό αλλά στο παρασκήνιο “τρέχουν” ήδη αναζητήσεις και συζητήσεις για την ενίσχυση του Ιανουαρίου, η οποία κρίνεται παραπάνω από αναγκαία.

Οι άνθρωποι της ομάδας προετοιμάζονται εξετάζοντας νέες περιπτώσεις αλλά και κάποιες γνώριμες για τις άμεσες ανάγκες τους. Μία από τις τελευταίες είναι και ο… γνώριμος Εμίλ Κονράντσεν Σέιντε.

Ο 23χρονος Νορβηγός άσσος αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ, έχοντας ως καλό πόδι το δεξί. Δηλαδή ακριβώς αυτό που ψάχνει ο ΑΡΗΣ για την επίθεσή του, γνωρίζοντας αρκετά καλά τον παίκτη αφού αποτελούσε πρώτην επιλογή το περασμένο καλοκαίρι και απασχόλησε για αρκετές εβδομάδες. Μία περίπτωση που παραμένει σε περίοπτη θέση στη λίστα των επιλογών της ομάδας για τα άκρα της επίθεση και με σύμμαχο την εταιρία του (Nordic Sky) στην οποία ανήκει ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον.

Ο Σέιντε παίζει στην Ιταλία και στη Serie A από τον Ιανουάριο του 2022, αρχικά για έξι μήνες δανεικός από την Ρόζεμποργκ στη Σασουόλο, η οποία τον αγόρασε το καλοκαίρι του ίδιου έτους έναντι 2,8 εκατ. ευρώ. Τη φετινή σεζόν μετράει έξι συμμετοχές (τέσσερις στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο) κι ένα γκολ στο ματς Κυπέλλου με την Κοσέντζα. Αν και σταθερά στην αποστολή δεν αποτελεί βασική επιλογή της τεχνικής ηγεσίας, με αποτέλεσμα να αναζητάει χρόνο συμμετοχής σε άλλη ομάδα έστω και ως δανεικός αφού το συμβόλαιό του λήγει το 2026.

Το who is who

Ο Σέιντε γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2001 στην πόλη Φίνσνες της Νορβηγίας, τη γενέτειρα της μητέρας του ενώ ο πατέρας του κατάγεται από την Αϊτή.

Το 2017 βρέθηκε στη λίστα των σκάουτερ της Ρόζεμποργκ, οι οποίοι εισηγήθηκαν την απόκτησή του. Στις 20 Απριλίου 2018, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα μπαίνοντας εναντίον της Τριγκ/Λέιντ σε αγώνα Κυπέλλου, ενώ μια εβδομάδα αργότερα μπήκε ως αλλαγή εναντίον της Λίλεστρομ. Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στις 7 Ιουλίου του ίδιου έτους, παίζοντας ως αλλαγή στο 84’ εναντίον της Τρόμσο σε μια εντός έδρας νίκη με 2-1 και οι εμφανίσεις του βοήθησαν ώστε να εξασφαλίσει συμβόλαιο με τον σύλλογο τον Μάιο του 2019.

Στο νορβηγικό σύλλογο έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 με 82 συμμετοχές, 10 γκολ και 18 ασίστ. Αριθμοί που έφεραν τη μεταγραφή του στη Σασουόλο τον Ιανουάριο του 2022, με εξάμηνο δανεισμό και υποχρεωτική οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του ίδιου έτους, υπογράφοντας με την ιταλική ομάδα συμβόλαιο μέχρι το 2026. Με τη φανέλα της Σασουόλο έχει μέχρι στιγμής συνολικά 33 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ. Έχει επίσης συμμετοχές σε όλες τις “μικρές” εθνικές ομάδες της Νορβηγίας.

Προτεινόμενα Άρθρα