Κανείς δε θα σου χαριστεί, όπως ποτέ δε σου χαρίστηκε

από Γιάννης Παντελίδης

Σαφώς κι έχετε αντιληφθεί την απεγνωσμένη προσπάθεια, στην οποία έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες, τα γνωστά επικοινωνιακά κέντρα για να δημιουργήσουν… κλίμα ενόψει του σημερινού αγώνα ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον Ολυμπιακό. Μόνο τυχαίες δεν ήταν (και είναι) οι, σχεδόν, καθημερινές αναφορές στις απουσίες των ερυθρόλευκων, στο ότι θα κατέβουν να παίξουν με πολλές αλλαγές, στο ότι έχει κατρακυλήσει ο άσος στο στοίχημα κι άλλα τέτοια, που παρουσιάζουν ως δεδομένη τη νίκη της ομάδας του Χερμάν Μπούργος.

Μία προσπάθεια… υπνωτισμού, χαλάρωσης, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός σκηνικού «υποτίμησης», ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους. Να μην κερδίσει ο ΑΡΗΣ τον Ολυμπιακό και στο φινάλε να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να το πάρουν ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ.

Παράλληλα όμως, δημιουργείται και άλλοθι σε περίπτωση αποτυχίας. Βλέπετε, «ο Ολυμπιακός έκατσε να χάσει από τον ΑΡΗ», άρα «πώς να βγούμε εμείς Ευρώπη;». Κλασικά λάσπη, αστεία προσέγγιση και τακτικές που μας θυμίζουν άλλες εποχές.

Τα τονίζω όλα αυτά διότι απόψε το βράδυ η ομάδα έχει έναν «τελικό». Κανείς δεν θα της χαριστεί, όπως ποτέ δεν της χαρίστηκε. Ορισμένοι ας μην κρίνουν από δικές τους εμπειρίες. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με πολλές αλλαγές είναι επικίνδυνο. Πολλοί θα θέλουν να… δείξουν και να αποδείξουν πράγματα στον προπονητή τους. Αγωνίζονται δηλαδή αυτοί που έχουν κίνητρο.

Περιμένουμε όμως και τους… άλλους που έχουν κίνητρο, αυτούς με τα Κιτρινόμαυρα να κάνουν το καθήκον τους. Να μην επηρεαστούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Να μην υποτιμήσουν την κατάσταση και να πάρουν το ματς, όπως πρέπει.

ΥΓ: Είμαι περίεργος να δω την προσέγγιση των γνωστών κέντρων επικοινωνίας στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αν κι εκεί κατέβει να παίξει με πολλές αλλαγές…

Προτεινόμενα Άρθρα