Κύπελλο Ελλάδας: Βόμβα με buzzer beater από Κηφισιά! “Έκλεισε” η 16άδα (vid)

από AllAboutARIS

Η μεγαλύτερη έκπληξη στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έμελλε να γίνει στο τελευταίο ματς!

Η απίθανη Κηφισιά, στο πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της ως ΠΑΕ, ξέρανε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο 88′ με τον Καλλέργη, και με το 1-0 ενεργοποίησε… βόμβα, πετώντας εκτός συνέχειας την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και παίρνοντας εκείνη την πρόκριση για τους «16» του θεσμού!

Θυμίζουμε, ο Απόλλων Σμύρνης είναι το τρίτο «θύμα» από τη Super League ομάδας από τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη-πρόκριση του Λεβαδειακού επί του Αστέρα Τρίπολης και εκείνη της ΑΕΛ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα της Ριζούπολης ήταν φλύαρη, με τον Ματέι να χάνει απίθανο τετ-α-τετ στο 13′, ενώ το σουτ του Ντάουντα στο 41′ από το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση, έφυγε ψηλά, άουτ! Στο δεύτερο 45λεπτο και με τον Φέστα να κάνει τρεις αλλαγές (Κάστρο, Τσιλούλης, Κραγιόπουλος μπήκαν και βγήκαν οι Μπρούνο Άλβες, Φατιόν, Παπαγεωργίου), ο Απόλλων Σμύρνης συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να «βγάλει» καν φάση!

Σιγά σιγά, λοιπόν, η Κηφισιά το πίστεψε και άρχισε να ψάχνει το «μπαμ»! Το οποίο και έγινε… Αφού προηγήθηκε στο 80′ η σωτήρια απόκρουση από τον Βέρχουλστ στο τετ-α-τετ του Καλλέργη, ο τελευταίος δεν αστόχησε στο 88′. Η άμυνα των φιλοξενούμενων «κοιμήθηκε» και ο 30χρονος με άψογο σουτ «έγραψε» το 1-0 και την πιο μεγάλη στιγμή στην ιστορία της ομάδας από τα Βόρεια Προάστεια!

ΚΗΦΙΣΙΑ: Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος, Οικονομίδης, Ντοριβάλ, Καλλέργης, Πρίτσας, Τεττέη, Καραγκούνης (62′ Κρητικός).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Βιτλής, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Άλβες (46′ Τσιλούλης), Φατιόν (46′ Κάστρο), Παπαγεωργίου, Ματέι, Φαν Λα Πάρα, Σαχλί, Ντάουντα.

Με την Κηφισιά να παίρνει το τελευταίο «εισιτήριο», συμπληρώθηκαν και οι 16 ομάδες της 6ης φάσης, οι οποίες είναι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης, Παναθηναϊκός, Ιωνικός, Βόλος, Άγιος Νικόλαος, Παναιτωλικός, Λαμία, Λεβαδειακός, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΟΦΗ, Νίκη Βόλου και Κηφισιά.

Στη φάση των «16» οι αγώνες είναι διπλοί, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από την ΕΠΟ πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα