Μία καθοριστική στιγμή ποιότητας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ διανύει τα πρώτα 24ωρα του Δεκεμβρίου, έχοντας εδώ και καιρό μία πλήρη εικόνα των κινήσεων που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Άλλοι “βγήκαν”, άλλοι όχι μέχρι στιγμής. Και αν υπάρχει ένας μεγάλος “πονοκέφαλος” για τον ΑΡΗ από τη δεύτερη κατηγορία, είναι δίχως αμφιβολία ο Χουάν Ιτούρμπε.

Τρεις μήνες και κάτι έχουν περάσει από τη μέρα που ο Παραγουανός πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Ένα διάστημα που είναι αρκετό αλλά στο οποίο ο ΑΡΗΣ δεν παίρνει πίσω αυτό που πληρώνει. Μόνο εξάρσεις ποιότητας, με αποκορύφωμα τη χθεσινή.

Ο Ιτούρμπε πέρασε αλλαγή κόντρα στον ΟΦΗ και από εκείνο το σημείο ήταν φιλότιμος μεν αλλά ανούσιος δε… Μέχρι το 89ο λεπτό.

Ο Παραγουανός είδε τη μπάλα να στρώνεται και δεν δίστασε… Εκτέλεσε και ξεσήκωσε το “Κλεάνθης Βικελίδης” με ένα υπέροχο γκολ. Οχι με δόση τύχης αλλά με μπόλικη ποιότητα και μία προσπάθεια που φέρει την προσωπική του “σφραγίδα”.

Οι… κεραυνοί που βγάζει το αριστερό του, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο ΑΡΗΣ τον επέλεξε. Το μακρινό σουτ λείπει από την ομάδα, πλην του Γκάμα.

Για τον Ιτούρμπε, τέτοια σουτ είναι άλλη μία μέρα στη δουλειά. Με αυτά, μεταξύ άλλων, έβγαζε το ψωμί του τα προηγούμενα χρόνια στην Ιταλία. Οσο και να προβληματίζει, η τέχνη δεν ξεχνιέται.

Φυσικά ένα λουλούδι δεν φέρνει την άνοιξη. Αυτόματα όμως δημιουργείται μία κρυφή ελπίδα ότι ίσως αυτό το γκολ λειτουργήσει ως… αφύπνιση για τον Παραγουανό. Να γίνει σταδιακά χρήσιμος και να φτάσει στο σημείο που θα κάνει τη διαφορά.

Χθες πάντως, μία στιγμή ήταν αρκετή για να γίνει αυτό. Ένα γκολ που ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για την πρόκριση του ΑΡΗ στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος.

Προτεινόμενα Άρθρα