Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 2-2: Φρένο στους πρωτοπόρους έπειτα από 13 χρόνια

από AllAboutARIS

Η Μαγιόρκα περίμενε 13 χρόνια για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και να μην ηττηθεί. Το κατάφερε έπειτα από έντεκα σερί νίκες των Καταλανών, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στο “Σον Μόιτς” για την 6η αγωνιστική της La Liga.

Οι παίκτες του Χαβιέρ Αγκίρε δεν φοβήθηκαν τους αντιπάλους τους που είχαν περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας την προηγούμενη αγωνιστική και προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με τον Βεντάτ Μουρίτσι.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με ορισμένες αλλαγές, μεταξύ των οποίων και ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που έμεινε στον πάγκο για ξεκούραση και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σθεναρά, πλην δύο στιγμών στις οποίες θα μπορούσαν να σκοράρουν. Εν τέλει ισοφάρισαν με μακρινό σουτ του Ραφίνια στο 42′, όμως δεν κατάφεραν να βρεθούν στα αποδυτήρια με την ισοπαλία.

Στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, από βολέ του τερματοφύλακα, ο Μουρίτσι έπιασε κεφαλιά πάσα για τον Αμπντόν Πρατς που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην άμυνα της Μπαρτσελόνα κι έκανε το 2-1.

Στο 2ο μέρος, οι “μπλαουγκράνα” είχαν την μπάλα στα πόδια τους διαρκώς, όμως χρειάστηκε η είσοδος δύο προϊόντων της Μασία, των Λαμίν Γιαμάλ και Φερμίν για να καταφέρει κάτι στην επίθεση. Ο πρώτος κέρδισε πέναλτι με την πρώτη επαφή, όμως ο VAR το πήρε πίσω και ο δεύτερος πέτυχε το παρθενικό γκολ του με την ομάδα στο 75ο λεπτό.

Έπειτα από το γκολ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν την Μπαρτσελόνα μακριά από την εστία τους κι εν τέλει να πάρουν σπουδαίο βαθμό στη μάχη παραμονής που δίνουν.

Προτεινόμενα Άρθρα