Μετακομίζει η Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2023-24

από AllAboutARIS

Η Μπαρτσελόνα εκσυγχρονίζει το Camp Nou και τη νέα σεζόν 2023-24 δεν θ’ αγωνιστεί στο σπίτι της.

Το μεγαλοπρεπές στάδιο που έχει γίνει πλέον «Spotify Camp Nou» θα ανακαινιστεί στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Espai Barça». Η Μπαρτσελόνα θα μετακομίσει, λοιπόν, στο «Lluìs Companys Olympic Stadium» στο Μονζουίκ.

Σύμφωνα με την «El Mundo Deportivo» , η προσωρινή μετακίνηση θα κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μονζουίκ, το χρησιμοποιούσε η Εσπανιόλ από το 1997 έως το 2009, χτίστηκε το 1927 και είναι η δεύτερη αθλητική εγκατάσταση στη Βαρκελώνη, μετά το Camp Nou. Το στάδιο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 60.000 άτομα. Μικρότερη χωρητικότητα, σε σημαντικό βαθμό, από το Καμπ Νου με τη Μπαρτσελόνα, ασφαλώς να στερείται και έσοδα.

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη ενημερώσει την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι η πρώτη της ομάδα θα παίξει τους εντός έδρας αγώνες της την επόμενη σεζόν στο Ολυμπιακό Στάδιο Lluís Companys στο Μονζούκ, ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τις άδειες, ώστε ν’ ανακαινιστεί το Camp Nou και παράλληλα, να γίνουν έργα και στον περιβάλλοντα χώρο με μαγαζιά, ξενοδοχεία, αθλητικά κέντρα, γραφεία, πάρκα. Επένδυση που τα ισπανικά ΜΜΕ ανεβάζουν στο 1,5 δισ. ευρώ.

Θα κατασκευαστούν επίσης γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, κολυμβητήριο και χάντμπολ. Εκτός απροόπτου, το έργο θ’ αναλάβει η τουρκική Limak Construction, μεγάλη κατασκευαστική εταιρία της γειτονικής χώρας και τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2024.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα