Μορόν σαν να λέμε… Πάλμα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αποχώρηση του Λουίς Πάλμα άφησε ένα κενό στην επίθεση και στη στατιστική του ΑΡΗ στο γκολ. Είτε στο σκοράρισμα είτε στη δημιουργία.

Ένα βασικό ζητούμενο ήταν ποιός θα αναπληρώσει αυτά τα νούμερα ή έστω ποιοί συνδυαστικά. Και ενώ τα φώτα έπεφταν πάνω στα εξτρέμ, τα νούμερα του Ονδουριανού καλύπτονται έως τώρα σε μεγάλο βαθμό από τον Λορέν Μορόν.

Την περσινή χρονιά ο Πάλμα είχε άμεση εμπλοκή στο 1/3 των γκολ του ΑΡΗ τη σεζόν 2022-23. Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς και μέχρι να φύγει για τη Σκωτία, είχε συμμετοχή στα πέντε από τα έξι γκολ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Μία επίδραση που αν μη τι άλλο είναι χαρακτηριστική και αναδεικνύει τη σημασία του παίκτη. Μία αντίστοιχη επίδραση υπάρχει και από τον Μορόν, περισσότερο με δικά του γκολ αλλά χωρίς να χάνει καθόλου την αξία της ή να μην εξισώνεται με εκείνη του Πάλμα.

Ο 29χρονος επιθετικός έχει. τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, ένα κερδισμένο πέναλτι και μία ασίστ. Δηλαδή άμεση εμπλοκή στα έξι από τα οκτώ γκολ του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα και σε ποσοστό άνω του 70%.

Το στατιστικό είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο για επιθετικό του ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια, αφού αποτελούσε μόνιμο θέμα συζήτησης για τους λάθος λόγους.

O Μορόν… τραβάει επιθετικά την ομάδα σε μία περίοδο που ψάχνεται μπροστά και περιμένει τους εξτρέμ του να φορμαριστούν. Εφόσον γίνει και αυτό… ιντριγκάρει ευχάριστα πόσα ακόμα μπορεί να δώσει.

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα