Μπιμπισίδης: “Με προβληματίζει η μη χρησιμοποίηση ορισμένων ποδοσφαιριστών” (audio)

από AllAboutARIS

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, Κυριάκος Μπιμπισίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Control” του Libero 107,4.

“Πώς να φύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό; Υπάρχει περίπτωση να είναι τόσος μεγάλος αριθμός; Κάποια παιδιά θα πάνε ναι, όμως η βάση είναι η Ελλάδα. Πώς θα μπορέσει το Ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει ανταγωνιστικό, με ταλέντα ξανά; Να έχουν οι ομάδες ένα προϊόν που να το διαφημίζουν και να επωφεληθούν και οικονομικά. Οι ακαδημίες δουλεύουν υποτίθεται δουλεύουν για να έχουν μέλλον τα παιδιά. Οι γονείς είναι αρωγοί και ασπίδες. Οι Εθνικές ομάδες γίνονται τραγικές και θα έχουν παιδιά που παίζουν μόνο στο εξωτερικό. Από τους 25 παίκτες σε κάθε ομάδα, οι 22 είναι ξένοι” σημείωσε αρχικά, αναφορικά με την κατάσταση και την ποιότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τον ΑΡΗ επί Χερμάν Μπούργος:

“Βλέπω όλα τα παιχνίδια. Πειραματίστηκε όπως ο κάθε προπονητής που πάει σε μια νέα ομάδα, ώστε να βελτιώσει κάποια πράγματα. Τα πρόβλημα του ΑΡΗ ήταν φυσικά το επιθετικό κομμάτι, με την έλλειψη εύκολου γκολ. Υπήρχε συγκεκριμένο ρόστερ τον Ιανουάριο.

Περίμενα από τον Μπούργος να μπορέσει να διαχειριστεί το υλικό που υπάρχει στην ομάδα. Να μπορούσε δηλαδή να βάλει κάποια παιδιά να αγωνιστούν, ανεξαρτήτως αν τους θέλει για του χρόνου ή έχουν πρόταση από αλλού. Υπάρχει ένας αθλητής στο περιθώριο με αποτέλεσμα να κάνει κάποια δοκιμαστικά στοιχήματα, όπως ένα 4-3-3 ή 4-4-2, κάτι που χρησιμοποιούσαν στην Ατλέτικο.

Το 4-4-2 είναι το πιο δύσκολο σύστημα για εμένα γιατί πρέπει να έχει αθλητές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε να πορευτείς μαζί του. Αυτοί οι πειραματισμοί έδωσαν κάποια άσχημα αποτελέσματα νομίζω. Δε θα έπρεπε να γίνονται σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Κάποιοι παίκτες όπως ο Μπερτόγλιο που ήταν από τους καλύτερος πέρσι, ο Ντιαγέ που ήταν βασικός στον πρώτο γύρο, ο Σούντγκρεν που είναι στο περιθώριο. Με προβληματίζει πάρα πολύ αυτό. Αλλοιώνεται η δυναμική της ομάδας”.

Ακούστε την υπόλοιπη συνέντευξη παρακάτω:

Προτεινόμενα Άρθρα