Νίκη στο μεγάλο ντέρμπι παραμονής για Νότιγχαμ

από AllAboutARIS

Απάντησε στη νίκη της Έβερτον με δικό της θρίαμβο η Νότιγχαμ Φόρεστ, παίρνοντας βαθιά ανάσα στη μάχη της παραμονής!
Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δίνει το «παρών» στο κατάμεστο και γεμάτο παλμό «City Ground», η Νότιγχαμ θριάμβευσε με 4-3, ξέφυγε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού και γέμισε αισιοδοξία ενόψει του δύσκολου προγράμματος έχει μπροστά της στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της φετινής Premier League. Από την άλλη, η Σαουθάμπτον πλέον βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στην Championship, αφού βρίσκεται στο -8 από τη σωτηρία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Σαουθάμπτον να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ, όταν το σουτ του Τσε Άνταμς κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ, ενώ ο Αβονίγι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 18′. Ο ίδιος «έγραψε» και το 2-0, μόλις τρία λεπτά αργότερα, με υπέροχο γυριστό όντας με πλάτη στην αντίπαλη εστία, πριν ο Αλκαράζ μειώσει για τους φιλοξενούμενους στο 25′, μετά από γρήγορη αντεπίθεση.
Στο 42′ ο Μέιτλαντ-Νάιλς έκανε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γκιμπς-Γουάιτ στο 44′, ωστόσο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Σαουθάμπτον μείωσε ξανά, με κεφαλιά του Λιάνκο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γουόρντ Πρόουζ.
Στο 73′ ο Ντανίλο σκόραρε για το 4-2 και έδειξε να «καθαρίζει» το ματς για τη Νότιγχαμ, στο 90′ π Φελίπε έκανε το 5-2, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ ο Γουόρντ Πρόουζ μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90’+5′. Στο υπόλοιπο του ματς οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα των «κόκκινων», οι οποίο όμως άντεξαν και πανηγύρισαν έξαλλα μία νίκη-χρυσάφι στη μάχη της παραμονής!

Προτεινόμενα Άρθρα