Νιούκαστλ – Άρσεναλ: Η ανάλυση του VAR δικαιώνει το γκολ του Γκόρντον

από AllAboutARIS

Η Premier League δημοσίευσε το ηχητικό της συνομιλίας της ομάδας του VAR στη φάση του αμφιλεγόμενου γκολ της Νιούκαστλ κόντρα στην Άρσεναλ με την ανάλυση του επικεφαλής διαιτησίας της Αγγλίας να δικαιώνει την επικύρωση του.
«Είναι ντροπιαστικό. Πώς μέτρησε αυτό το γκολ στην Premier League;», είχε αναρωτηθεί ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, για το τέρμα του Άντονι Γκόρντον με το οποίο η Νιούκαστλ πήρε τη νίκη με 1-0. Η φάση ελέγχθηκε για άουτ, επιθετικό φάουλ και οφσάιντ, όμως εν τέλει ο VAR συμφώνησε με τον Στούαρτ Άτγουελ και το γκολ μέτρησε κανονικά. Όπως προκύπτει από τη διαδικασία της ανάλυσης του VAR η τελική απόφαση ήταν εν τέλει η σωστή!

Η PGMOL και η Premier League δημοσίευσαν τη συνομιλία μεταξύ διαιτητή, VAR και χειριστή replay κατά την εξέταση της φάσης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής διαιτησίας της Αγγλίας, Χάουαρντ Γουέμπ, η διαδικασία ήταν σωστή και από τη στιγμή που δεν υπήρχαν πειστικές αποδείξεις το γκολ δεν γινόταν να ακυρωθεί.

«Ήταν μια μεγάλη στιγμή, μια ασυνήθιστη κατάσταση με τρεις πτυχές ελέγχου για το VAR σχετικά με το αν έπρεπε η απόφαση για το γκολ πρέπει να ανατραπεί.

Βλέπουμε τη μπάλα να πλησιάζει πολύ κοντά στη γραμμή του τέρματος, μην ξεχνάτε ότι έχουμε έναν βοηθό διαιτητή που ήταν ακριβώς στη γραμμή. Το VAR εξέτασε επιμελώς τη φάση και δεν εντόπισε ξεκάθαρα στοιχεία για να παρέμβει και να κηρύξει άκυρο το τέρμα. Η όλη διαδικασία ήταν σωστή στην πραγματικότητα.

Η μπάλα δεν έχει πολύ ταχύτητα καθώς πηγαίνει προς τη γραμμή του τέρματος, επομένως ο επόπτης κοιτάζει ακριβώς κατά μήκος της γραμμής του τέρματος, καλύτερα από οποιαδήποτε από τις κάμερές μας.

Γνωρίζουμε ότι η μπάλα είναι κυρτή, οπότε μπορεί να προεξέχει από τη γραμμή και χρειαζόμαστε στοιχεία ότι είναι άουτ.

Η μπάλα έρχεται και ο Ζοέλιντον πηδάει μαζί με τον Γκάμπριελ. Μπορεί να είναι φάουλ, μπορεί και να μην είναι φάουλ.

Και μετά είναι μια από αυτές τις ασυνήθιστες καταστάσεις όπου η μπάλα πηγαίνει ανάμεσα σε δύο παίκτες και προσπαθούμε να δούμε ακριβώς πότε φεύγει από τον Ζοέλιντον είναι πραγματικά δύσκολο να καθοριστεί.

Επομένως, πάλι, δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις ότι ο Γκόρντον ήταν οφσάιντ όταν η μπάλα παίχτηκε προς αυτόν», αναφέρει στην ανάλυση του ο Χάουαρντ Γουέμπ.

Προτεινόμενα Άρθρα