Νότιος όμιλος: «Κόλλησαν» Καλλιθέα, Καλαμάτα και Ιωνικός, κερδισμένα τα Χανιά

από AllAboutARIS

Χωρίς τις μεγάλες διαφοροποιήσεις στη βαθμολογία ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική -και προτελευταία- της κανονικής διάρκειας του Β’ Ομίλου της Super League 2.

Σε ό, τι αφορά την κορυφή, όπου παρέμεινε φυσικά η Athens Kallithea FC, η ομάδα Αλέκου Βοσνιάδη έμεινε στο 1-1 υποδεχόμενη τον Διαγόρα. Μάλιστα, ήταν και εκείνη που ισοφάρισε, στο 25′ με τον Κυνηγόπουλο, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 18′ με τον Μανιά.

Πλέον, οι Καλλιθεώτες έχουν στο -6 τα Χανιά, τα οποία πήραν την εντός έδρας νίκη (2-0) επί του Ολυμπιακού Β χάρη στα τέρματα των Νίλι (30′) και Μάναλη (60′).

Οι Κρητικοί ήταν και οι μοναδικοί που αξιοποίησαν την απώλεια βαθμών των πρωτοπόρων. Καταρχάς, η Ηλιούπολη ηττήθηκε 1-0 στο Αιγάλεω από την ομώνυμη ομάδα (24′ Μπουλάρι), ενώ ο Ιωνικός έμεινε στο 0-0 υποδεχόμενος τον Γιούχτα. Οι Νικαιώτες απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία στο 61′ με την εκτέλεση πέναλτι του Ντάουντα που απέκρουσε ο Πρινιωτάκης, ενώ από το 67′ είχαν και αριθμητικό πλεονέκτημα.

Την ίδια ώρα, στο πιο εμπορικό παιχνίδι της αγωνιστικής, Παναχαϊκή και Καλαμάτα ήρθαν ισόπαλες 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν δυναμικό «μπάσιμο» με δοκάρι και γκολ (Μπαράλες) στο 2′, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με την εκτέλεση πέναλτι του Ντε Τόμας. Μια παράβαση, η υπόδειξη της οποίας έφερε ένταση κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας.

Τέλος, ο Τηλυκράτης πήρε τεράστια νίκη (2-0) φιλοξενώντας τον Παναθηναϊκό Β χάρη στα τέρματα του Ντοναλντόνι (42′ και 44′). Έτσι, η ομάδα της Λευκάδας παρέμεινε ζωντανή. Εξού και ο απευθείας υποβιβασμός θα κριθεί ανάμεσα σε εκείνη και τον Γιούχτα την τελευταία αγωνιστική, με τους Επτανήσιους να θέλουν μόνο τη νίκη.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου:

Κυριακή 3/3

Χανιά-Ολυμπιακός Β 2-0
(30′ Νίλι, 60′ Μάναλης)

Παναχαϊκή-Καλαμάτα 1-1
(45’+2′ Ντε Τόμας – 2′ Μπαράλες)

Αιγάλεω-Ηλιούπολη 1-0
(24′ Μπουλάρι)

Athens Kallithea FC – Διαγόρας 1-1
(25′ Κυνηγόπουλος – 18′ Μανιάς)

Ιωνικός-Γιούχτας 0-0

Τηλυκράτης Λευκάδας – Παναθηναϊκός Β 2-0
(42′, 44′ Ντοναλντόνι)

Το πρόγραμμα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Ολυμπιακός Β-Παναχαϊκή
Χανιά-Ηλιούπολη
Καλαμάτα-Athens Kallithea FC
Αιγάλεω-Ιωνικός
Παναθηναϊκός Β-Διαγόρας
Γιούχτας-Τηλυκράτης Λευκάδας

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα