Οι αριθμοί “δείχνουν” πως… πίσω υπάρχει πρόοδος

από AllAboutARIS

Απέναντι σε δυο αντιπάλους που είχαν το “πρέπει” της κατάκτησης των τριών βαθμών, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο ΑΡΗΣ “έβγαλε” θετική αμυντική συμπεριφορά και τα δυο τελευταία ντέρμπι συνοδεύτηκαν με μόλις ένα γκολ παθητικό. Οι “κίτρινοι” δείχνουν να έχουν “σφίξει” ξανά στα μετόπισθεν και αυτό είναι κάτι που φαίνεται μέσα από τα νούμερα. Πριν αντιμετωπίσει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στα προηγούμενα τέσσερα ντέρμπι ο ΑΡΗΣ είχε δεχτεί συνολικά 9 γκολ.

Τρία τέρματα από τους “ερυθρόλευκους” εκτός έδρας, δυο από τους “πράσινους” εντός έδρας, δυο από την ΑΕΚ εκτός έδρας και δυο από την “Ένωση” εντός έδρας. Δηλαδή, ο ΑΡΗΣ δέχτηκε μέσο όρο 2,2 τέρματα στα τέσσερα ντέρμπι που προηγήθηκαν, πριν “έρθουν” οι αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Απέναντι στους “ερυθρόλευκους” που έχουν ουκ ολίγους επικίνδυνους παίκτες μεσοεπιθετικά και κόντρα στους “πράσινους” που πριν παίξουν με τους “κίτρινους”, αποτελούσαν την πιο αποτελεσματική ομάδα του BIG-5 στην κατηγορία σουτ/ανά γκολ, το σύνολο του Μάντζιου δέχτηκε ένα τέρμα συνολικά, δεν απειλήθηκε με πολλές μεγάλες ευκαιρίες των αντιπάλων και βελτίωσε τον μέσο όρο 2,2 τερμάτων παθητικό, που υπήρχε στα προηγούμενα τέσσερα ντέρμπι. Τα νούμερα, λοιπόν, δείχνουν πρόοδο… πίσω, η επιστροφή του Φαμπιάνο βοηθάει στην καλύτερη αμυντική λειτουργία και ο ΑΡΗΣ δείχνει να “φτιάχνει” ξανά το αμυντικό του προφίλ.

Μίνιμουμ δυο τέρματα παθητικό σε τέσσερα ντέρμπι

3/4 Oλυμπιακός-ΑΡΗΣ 3-0
7/4 ΑΡΗΣ-ΠΑΟ 0-2
14/4 ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 2-0
21/4 ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 1-2

Συνολικά ένα γκολ παθητικό στα τελευταία δυο ντέρμπι

24/4 ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός 1-1
28/4 ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 0-1

Προτεινόμενα Άρθρα