Οι αριθμοί μίας κυριαρχίας δίχως ουσία…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ ήταν η ομάδα που ήλεγχε τον χθεσινό αγώνα στο Περιστέρι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δίχως όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει… επιτέλους μία νίκη.

Η διαφορά ποιότητας φάνηκε αλλά χωρίς αντίκρισμα για το σύνολο του Άλαν Πάρντιου, το οποίο… υμνείται μέσα από τη στατιστική αλλά όχι και από το τελικό αποτέλεσμα.

Πέραν της κατοχής, την οποία ο ΑΡΗΣ είχε φυσιολογικά αφού ο Ατρόμητος κάθισε συνειδητά πίσω, υπάρχει μία σειρά αριθμών που δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

-Οι “κιτρινόμαυροι” άλλαξαν 511 πάσες έναντι μόλις 184 του Ατρομήτου, έχοντας μάλιστα 268 στο μισό του αντιπάλου σε αντίθεση με τους παίκτες του Κόουλμαν που άλλαξαν μόλις 76 σε εκείνο του ΑΡΗ!

– Κέρδισαν 28 μονομαχίες χαμηλά, έναντι 19 του Ατρομήτου και υστέρησαν μόνο στον αέρα με 9-6 για τους γηπεδούχους./

– Ειχαν δέκα τελικές έναντι έξι των Περιστεριωτών, αλλά εδώ εντοπίζεται και το πρόβλημα αφού μόλις τέσσερις ήταν μέσα από την περιοχή και σε όλο το ματς κατέγραψαν όλες κι όλες τρεις καλές στιγμές. Με τον Ιτούρμπε στο 45′, με τον Ετέμπο στο 63΄και με τον Μάνου στις καθυστερήσεις.

Πρόκειται για αριθμούς που δημιουργούνται από τις συνθήκες του αγώνα και φυσικά την ποιότητα του ΑΡΗ, δεν προσφέρουν όμως και την απαιτούμενη ουσία στην ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ κατέγραψε καλύτερα νούμερα επιθετικά με τον ΟΦΗ και πάλι δεν κέρδισε, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι του λείπει κάτι παραπάνω το οποίο ακόμα δεν μπορεί να βρει…

 

Προτεινόμενα Άρθρα