Οι επτά ξένοι, το βάθος στο ρόστερ και η διαχείριση

από Γιώργος Γκάτος

Οι “Κιτρινόμαυροι” έχασαν τον πλέι μέικερ τους το απόγευμα της Τετάρτης και τρεις μέρες μετά φρόντισαν να το καλύψουν με την απόκτηση δύο παικτών, ενώ νωρίτερα έφτασαν στην 3η τους φετινή νίκη.

O Τζος Χάγκινς αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου δύο μήνες σε αγωνιστική δράση και ως τότε ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορούσε να μείνει με τα χέρια “σταυρωμένα”.

Ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε να πάει στην δοκιμασμένη λύση του Ελάιζα Μήτρου Λονγκ και να… προσθέσει το στοιχείο της έκπληξης με τον Ρισόντ Πακ (οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και θεωρείται πολύ δύσκολο να χαλάσει κάτι).

Τη φετινή σεζόν οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να έχουν στη διάθεση τους επτά «ξένους» αθλητές. Όμως, μόνο οι έξι θα μπορούν να δηλώνονται και να αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι.

Ο τραυματισμός του Αμερικανού οδήγησε τον Γιάννη Καστρίτη σε γρήγορη ανακατανομή των επιλογών του και από εκεί που έψαχνε ένα καθαρό “τριάρι“, έφερε έναν combo guard και έναν παίκτη που κινείται μεταξύ του δύο και του τρία.

Ο Γιάννης Καστρίτης θα έχει στη διάθεση του, ίσως το πιο ποιοτικό ρόστερ των θητειών του στον ΑΡΗ. Όχι λόγω ονομάτων και αξιών, αλλά από πλευράς ταλέντου και προοπτικής.

Και θεωρητικά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Έλληνα τεχνικό, που θα πρέπει να μοιράσει τους ρόλους στη περιφέρεια. Ο Μήτρου Λονγκ θα επωμιστεί τον ρόλο του οργανωτή, μαζί με τον Τολιόπουλο και σε δεύτερο βαθμό με τον Νότε. Ο τελευταίος μαζί με τον Νετζήπογλου και τον -θεωρητικά κλεισμένο- Πακ, θα μοιραστούν χρόνο στο “2” και το “3”.

Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε τον Σταύρο Σχίζα που αγωνίζεται στη θέση “3” και σε πολλές ειδικές καταστάσεις, αλλά και τον Γιώργο Φίλλιο που έχει “αρπάξει” την ευκαιρία από τα… μαλλιά και μέτρησε 26:54 και 26:57 λεπτά αντίστοιχα, στις νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα.

Είναι φανερή η προτίμηση του 40χρονου τεχνικού σε σχήματα με τρία γκαρντ, τόσο σε άμυνα, όσο και επίθεση και όλοι θα μπορέσουν να πάρουν ευκαιρίες, μέχρι να αποθεραπευτεί ο Τζος Χάγκινς.

Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν ως το παιχνίδι με το Περιστέρι, δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση απ’τη Τρίτη που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, με τον Γιάννη Καστρίτη να έχει σηκώσει τα μανίκια… ήδη!

Υ.Γ. Υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα, ο Ελάιζα Μήτρου Λονγκ να μην λογίζεται ως “ξένος” για πολύ ακόμα, αφού τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδερφός του, “τρέχουν” τις απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση Ελληνικού διαβατηρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα