Ο λαός στους δρόμους μέχρι την δικαίωση

από Περικλής Τράιος

Αυτό που έγινε την 31η Αυγουστου 2021, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία του ΑΡΗ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως ένα από τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ που έχουν γίνει ποτέ.

Είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ, γιατί ο τρόπος με τον οποίον λειτούργησε η συγκεκριμένη επιτροπή της Ε.Π.Ο. και το χρονικό σημείο που αποφάσισε να βγάλει την απόφαση, για μια υπόθεση που η οποία ήταν χωμένη στα συρτάρια εδώ και τρία χρόνια, δεν προκαλεί απλά ερωτηματικά, αλλά δείχνει ξεκάθαρα ότι η όλη ιστορία, «βρωμάει και ζέχνει»…

Έβγαλαν μια απόφαση η οποία είναι ΑΔΙΚΗ 100% και δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ΣΚΑΝΔΑΛΟ, όχι γιατί το λέμε εμείς, όχι γιατί το φωνάζει ο κόσμος του ΑΡΗ και αντιδρά μαζικά και δυναμικά με την τιμωρία της ομάδας.

Αυτό λένε και αυτό υποστηρίζουν, επιστήμονες δικαστικοί και νομικοί, που βλέπουν ότι η όλη απόφαση είναι παράλογη και το σκεπτικό της, όχι μόνο δεν στέκει, αλλά είναι και περίεργο…

Το ίδιο λένε και υποστηρίζουν υπουργοί, βουλευτές, πολιτικοί, άνθρωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΠΟ πήρε ξεκάθαρη θέση και το ίδιο κάνουν και πολλοί επώνυμοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Όλοι συμφωνούν, ότι δεν γίνεται να τιμωρείτε μία ομάδα και να της αφαιρούνται 6 βαθμοί από το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει το επόμενο σαββατοκύριακο, για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος, όχι μόνο δεν αγωνίστηκε ΠΟΤΕ στην ομάδα του ΑΡΗ, αλλά παραδέχτηκε και ομολόγησε, ότι αυτός έκανε το αδίκημα της πλαστογραφίας και ότι η ομάδα, δεν εμπλέκεται και δεν ευθύνεται πουθενά.

Θα το επαναλάβω ξανά, ότι μιλάμε για μια υπόθεση η οποία έγινε πριν τέσσερα χρόνια, αλλά όλως περιέργως, βγάλανε την απόφαση, τώρα.

Πώς λοιπόν, να μην σκεφτούμε αρνητικά και καχύποπτα;

Πώς να μην βάζουμε στο μυαλό μας ότι κάτι βρωμάει στην όλη ιστορία, όταν βγάζουν απόφαση λίγες ώρες πριν ολοκληρώσουν την θητεία τους σαν επιτροπή;

Πώς να μην την χαρακτηρίζουμε ΣΚΑΝΔΑΛΟ, όταν για αντίστοιχες περιπτώσεις η ίδια επιτροπή, αθώωσε τους εμπλεκόμενους;

Πώς να μην φωνάζουμε και να μην αγανακτούμε με αυτή την απίστευτη αδικία σε βάρος του ΑΡΗ, όταν ενημερωνόμαστε ότι αυτοί που έβγαλαν την απόφαση δεν έλαβαν καθόλου στα υπ όψιν τους σημαντικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την υπόθεση και αποδεικνύουν την αθωότητα του ΑΡΗ.

Αυτή η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων, είναι σκάνδαλο και αποτελεί την επιτομή της αδικίας σε βάρος ενός Συλλόγου, για αυτό και απόλυτα δικαιολογημένα εκτίναξε τα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης στον κόσμο του ΑΡΗ.

Επίσης αυτό που καταγράφεται και κάνει εντύπωση, είναι το πώς αντιλαμβάνεται και αποκωδικοποιεί αυτό το σκάνδαλο, η συντριπτική πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων όλων των ομάδων, οι οποίοι απορημένοι δείχνουν να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει γίνει.

Είναι ξεκάθαρο, ότι δεν πάει άλλο με όλη αυτή την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι ξεκάθαρο, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατρακύλα και ο ξεπεσμός.

Αυτή η παράλογη, περίεργη και άδικη απόφαση, ήταν το ΜΠΑΜ.

Δεν μπορεί, να συνεχίζεται άλλο αυτή η κοροϊδία και να βιώνουμε αυτή τη γελοιότητα.

Δεν μπορεί, να εξακολουθεί το ποδόσφαιρο να βρίσκεται σε ομηρία και φυλακισμένο από ένα παρακράτος που το διαφεντεύει και το ελέγχει απόλυτα.

Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη κάποιος να βάλει ένα τέλος, να σπάσει τα δεσμά και να απελευθερώσει το ποδόσφαιρο, από όλους αυτούς που εγκληματούν σε βάρος του καθημερινά και πλήττουν ανεπανόρθωτα την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει…

Η ΕΠΟ και τα θεσμικά της όργανα, η Επιτροπή Δεοντολογίας και η Επιτροπή Εφέσεων, ξεφτιλίστηκαν για ακόμη μια φορά, καθώς μας απέδειξαν οτι δε λειτουργούν σαν ανεξάρτητη αρχή της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο.

Μας απέδειξαν για ακόμη μια φορά, ότι υπάρχουν και λειτουργούν ως ένα εργαλείο του ποδοσφαιρικού παρακράτους, για να προασπίζει συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το Δίκαιο.

Αυτό το ποδοσφαιρικό παρακράτος, που έχει κατηγορηθεί με ένα σωρό βαριές κατηγορίες, με ένα σωρό σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με απίστευτες καταγγελίες που έχουν γράφει κι έχουν ειπωθεί, αλλά μια ζωή, όλα μα όλα «κουκουλώνονται», όλα θάβονται, όλα χάνονται στο αρχείο.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν, βρίσκεται αντιμέτωπος για ακόμη μια φορά με αυτό το σάπιο σύστημα, με αυτό το σιχαμένο παρακράτος και του έχουν επιβάλει μια άδικη ποινή, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς.

Την ώρα που ο ΑΡΗΣ έχει επιστρέψει και τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου κάθε χρόνο να είναι καλύτερος και ποιοτικότερος.

Την ώρα που φέτος, έχει κάνει την οικονομική υπέρβαση, πραγματοποιώντας σπουδαίες ενισχυτικές κινήσεις, με προσθήκες ποδοσφαιριστών που ανεβάζουν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την ώρα που ο ΑΡΗΣ θέλει να οργανωθεί και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, προκειμένου να ανέβει επίπεδο για να βρεθεί ξανά στις θέσεις και τους ρόλους που του πρέπουν και του αρμόζουν ιστορικά, με βάση το μέγεθος του, την προσφορά του και την λαϊκή δυναμική του, έρχεται το ποδοσφαιρικό παρακράτος, να του δώσει ένα ύπουλο και άδικο χτύπημα.

Πλέον δεν πάει άλλο.

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε.

Ο ΑΡΗΣ, ο οποίος στο παρελθόν έχει υποστεί σωρεία από άδικες αποφάσεις που τον έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα, δεν θα ανεχτεί το παραμικρό.

Ο κόσμος είναι ένα ηφαίστειο που όχι απλά βράζει, αλλά ήδη την Παρασκευή, είχαμε την πρώτη μικρή έκρηξη…

Περισσότεροι από 6.000 οπαδοί του ΑΡΗ, σχημάτισαν ένα τεράστιο κίτρινο ποτάμι, οργής και αγανάκτησης, που επί 4 ώρες κατέκλυσε τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και έστειλε ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ σε κάθε κατεύθυνση:

Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ.
Ο ΑΡΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Αυτό ακριβώς θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι ο ΑΡΗΣ και ο λαός του ΑΠΑΙΤΟΥΝ να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Ο Αγώνας για τη δικαίωση, μόλις ξεκίνησε.

Δεν θα τελειώσει μέχρι να εκπέσει αυτή η ΑΔΙΚΗ και παράλογη ποινή.

Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα κρίσιμη και καθοριστική.

Οι αντιδράσεις θα πυκνώσουν και θα είναι πιο δυναμικές και οργανωμένες.

Ο κόσμος είναι αποφασισμένος και δεν θα αφήσει να περάσει αυτή αδικία.

Κλείνω το σημερινό μου σχόλιο, με μια εκπληκτική δήλωση που είχε κάνει πριν μερικά χρόνια ο Παγκόσμιος Μίκης Θεοδωράκης, για το ποδόσφαιρο.

Αυτή η τεράστια προσωπικότητα με την ανεκτίμητη κληρονομιά που άφησε στη Πατρίδα μας.

«Υποτιμούν το ποδόσφαιρο, ενώ είναι βάση σε μια κοινωνία. Πρώτα παίζεις μπάλα και επιλέγεις ομάδα και μετά γίνεσαι γιατρός, δικηγόρος ή αποκτάς οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα ή και κόμμα.
Ο ελληνικός λαός ζει με το ποδόσφαιρο.
Η ομάδα του είναι ιδανικό, είναι όραμα, είναι η πίστη του.
Οι ποδοσφαιριστές είναι είδωλα συνδεδεμένα με τα όνειρα και τα ιδανικά του…»

Μίκης Θεοδωράκης

Προτεινόμενα Άρθρα