Ο Μουρίνιο πήγε την Ρόμα τελικό, άντεξε και προκρίθηκε η Φέγενορντ στην Μασσαλία

από AllAboutARIS

Η Ρόμα του Μουρίνιο πήρε την νίκη με 1-0 επί της Λέστερ και προκρίθηκε στον τελικό του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Φέγενορντ που άντεξε στην Μασσαλία με το 0-0.

Ρόμα-Λέστερ 1-0

Ρόμα και Μουρίνιο για «κούπα»! Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν 1-0 της Λέστερ στο «Ολίμπικο» και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Europa Conference League (με συνολικό σκορ 2-1), που θα διεξαχθεί στα Τίρανα (25/5)!

Αυτός θα είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία της ομάδας από την «αιώνια πόλη», αλλά και ο πρώτος της μετά από 31 ολόκληρα χρόνια.

Επίσης, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα διεκδικήσει το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της προπονητικής καριέρας του στον πέμπτο τελικό που θα λάβει μέρος!

Από την άλλη, οι «αλεπούδες» έχασαν την ευκαιρία για τον πρώτο τελικό τους στα Κύπελλα Ευρώπης και δύσκολα θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, αφού έχουν μείνει πολύ πίσω στην Premier League.Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Ρόμα, που έψαξε το γκολ και ευτύχησε να προηγηθεί στο 11’: ο Πελεγκρίνι εκτέλεσε τον κόρνερ και βρήκε στην περιοχή τον Έιμπραχαμ, ο οποίος «εκτέλεσε» με καρφωτή κεφαλιά τον Σμάιχελ για το 1-0.

Μαρσέιγ-Φέγενορντ 0-0

Μετά από 20 χρόνια αναμονής, οι οπαδοί της Φέγενορντ θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ξανά ευρωπαϊκό τρόπαιο! Οι Ολλανδοί εκμεταλλευόμενοι το 3-2 του πρώτου ματς στην έδρα τους, άντεξαν κόντρα στη Μαρσέιγ (0-0) και έκλεισαν θέση στον τελικό του Conference League μαζί με τη Ρόμα!

Με το Βελοντρόμ να είναι καυτό, παρά την τιμωρία και το κλείσιμο της κερκίδας των φανατικών οπαδώντο κορεό κατά της UEFA και τα καπνογόνα που έκανα αποπνικτική την ατμόσφαιρα, το ανελέητο ξύλο στους δρόμους της γαλλικής πόλης, η ομάδα του Άρνε Σλοτ τα κατάφερε κόντρα στα προγνωστικά.Στο 31ο λεπτό η κατάσταση έγινε αρκετά δύσκολη για τους γηπεδούχους που είχαν την κατοχή και περισσότερες ευκαιρίες, αφού ο Ντμίτρι Παγέ αποχώρησε τραυματίας, θυμίζοντας τον τελικό του 2018 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης! Ο εγκέφαλος των Γάλλων έλειπε, ο Μίλικ πέρασε στο ματς αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό, παρά τις προσπάθειες που πήρε.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα