Ο Ντέιβις και οι φόβοι για πρόωρο τέλος στην καριέρα του μετά τις επιπλοκές του κορωνοϊού

από AllAboutARIS

Ο Αλφόνσο Ντέιβις διαγνώστηκε με μια φλεγμονώδη καρδιακή πάθηση που ονομάζεται μυοκαρδίτιδα αφού προσβλήθηκε από τον COVID-19 κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος της Μπουντεσλίγκα για τη σεζόν 2021-22. Η κατάσταση έθεσε τον 21χρονο εκτός δράσης για αρκετούς μήνες, προτού επιστρέψει τελικώς στις προπονήσεις της Μπάγερν τον Απρίλιο.

Σε συνέντευξή του στο ESPN, ο Καναδός διεθνής είπε ότι η εμπειρία ήταν «τρομακτική» δεδομένου ότι δεν υπήρχε χρονικό πλαίσιο για την επιστροφή του: «Ήταν πολύ τρομακτικό, ειδικά [επειδή] οι γιατροί έλεγαν ότι δεν ξέρουν πόσο καιρό έπρεπε να μείνω έξω. Νομίζω ότι αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κομμάτι. Εκείνη την εποχή είχα αμφιβολίες στο μυαλό μου, αν θα μπορώ ακόμα να παίξω ποδόσφαιρο, αλλά όλα λειτούργησαν στο τέλος. Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο γιατρός με φροντίζει τόσο καλά . Είμαι χαρούμενος που μπορώ να επιστρέψω στο γήπεδο».

Ο Ντέιβις μίλησε επίσης για τον αντίκτυπο που θα έχει στην Μπάγερν η απώλεια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετά την ένταξη του επιθετικού στη Μπαρτσελόνα. «Γνωρίζουμε ότι ο Λεβαντόφσκι… ήταν μεγάλο μέρος της ομάδας. Μηχανή για γκολ, δώσε του την μπάλα στον αέρα, στο έδαφος, θα σου τελειώσει τη φάση. Θα λείψει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο [προπονητής της Μπάγερν] Τζούλιαν [Νάγκελσμαν] έχει ένα σχέδιο στο κεφάλι του [για το πώς θα φτιάξει την ομάδα για τους αγώνες».

Παράλληλα ο νεαρός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το ενδεχόμενο να παίξει δίπλα στον Σάντιο Μανέ, ο οποίος εντάχθηκε στην Μπάγερν από τη Λίβερπουλ νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι σε μια συμφωνία αξίας 41 εκατομμυρίων ευρώ. «Είναι ένας ήρεμος τύπος, προσγειωμένος, ταπεινός τύπος, αλλά στο γήπεδο μπορείς να πεις ότι είναι ηγέτης. Θέλει την μπάλα, αμύνεται, κάνει τάκλιν. Μερικές φορές κάνει τάκλιν σαν αμυντικός και εσύ λες “Ουάου, εντάξει”. Είναι καλός παίκτης, είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να [προστεθεί] στην ομάδα. Επομένως, είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε και ανυπομονούμε για το τι μπορεί να φέρει σε αυτήν την ομάδα».

 

Προτεινόμενα Άρθρα