Πέρυσι και φέτος: Η βαθμολογική διαφορά του ΑΡΗ πριν τα πλέι οφ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΑΡΗΣ έριξε αυλαία στη regular season της Stoiximan Super League και μπαίνει ως 5ος στη διαδικασία των πλέι οφ για να κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Φέτος οι “κιτρινόμαυροι” θα ξεκινήσουν αυτή την “κούρσα” των δέκα αγώνων υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες για αυτούς και μακριά από τα κεκτημένα των δύο προηγούμενων ετών. Δηλαδή την 3η θέση.

Οι διαφορές στη βαθμολογία βέβαια δεν είναι τόσο μεγάλες σε σχέση με πέρυσι…

Φέτος ο ΑΡΗΣ συγκέντρωσε 40 βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πέντε λιγότερους από τους 45 της περσινής σεζόν που βρισκόταν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Σημαντική είναι η διαφορά στις επιδόσεις του εκτός έδρας αφού πέρυσι συγκέντρωσε 20 βαθμούς και φέτος μόλις 11. Εντός έδρας η ομάδα είχε την περασμένη σεζόν 25 βαθμούς και φέτος τέσσερις περισσότερους, δηλαδή 29.

Επίσης ο ΑΡΗΣ σκόραρε φέτος 38 γκολ, δέκα περισσότερα από τα 28 της περσινής κανονικής διάρκειας, δεχόμενος τρία περισσότερα (24).

Το θέμα λοιπόν για τον ΑΡΗ δεν είναι ότι μέτρησε μόνο κάποιες δικές του απώλειες. Ακόμα και αυτές δεν διαμορφώνουν τόση μεγάλη διαφορά με την περσινή σεζόν. Το θέμα φαίνεται ότι είναι επίσης οι διαιτητικές αποφάσεις που του στέρησαν μίνιμουμ 7-8 βαθμούς, σε συνδυασμό με την καλύτερη χρονιά που κάνουν οι… από πάνω του αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία.

 

Προτεινόμενα Άρθρα