ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1: Μοιραίος ο Νίνης με χαμένο πέναλτι στο 93′

από AllAboutARIS

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στους “Ζωσιμάδες”, με τον Νίνη των γηπεδούχων να μην μπορεί να νικήσει τον Γιαννιώτη σε εκτέλεση πέναλτι στο 92’ και τον Τσιντώτα να κάνει τεράστια επέμβαση, στη λήξη του αγώνα.

Με την ισοπαλία αυτή, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 19 βαθμούς στον σχετικό πίνακα της Super League (+7 από τη ζώνη του υποβιβασμού), ενώ ο Ατρόμητος βρίσκεται στους 25 (-4 από την πρώτη εξάδα).

Το ματς στους “Ζωσιμάδες” ξεκίνησε με.. εκρηκτικό τρόπο, αφού μόλις στο 5′ ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε γκολ. Το τέρμα του Σόρια όμως ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ μέσω, αφού ο Μορέιρα (έβγαλε την μπαλιά) ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι του Ατρομήτου στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια, προηγούμενοι με 1-0. Στο 32′ και μετά από κεφαλιά του Παμλίδη, ο Μπάλαν έκανε την προβολή και άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι πήγαν σε διαχείριση του ματς, καθώς δεν απειλούνταν ιδιαίτερα. Στο 77‘όμως το… πλήρωσαν, όταν ο Τζοβάρας γύρισε το σώμα του κι εκτέλεσε τον Τσιντώτα με το αριστερό ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η εξέλιξη «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 80΄ με την άστοχη κεφαλιά του Μορέιρα από κοντά, ενώ στο 86΄ ο Μπάλαν στην αντεπίθεση έστρωσε στον Νίνη, το σουτ του οποίου από το ύψος του πέναλτι χτύπησε στον Χατζηϊσαΐα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Ευκαιρία για το «διπλό» είχε και ο Ατρόμητος στο 88΄ με τον Τζαβίδα να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή, στο επόμενο λεπτό ο Γιαννιώτης πέταξε σε κόρνερ ένα επικίνδυνο σουτ του Καραχάλιου και στο 90΄, ύστερα από ένα καταιγιστικό πεντέλεπτο, ο Τζίμας κέρδισε πέναλτι από τον Χατζηισαΐα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίνης (90΄+2) αλλά ο Γιαννιώτης μάντεψε την επιλογή του, έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του κι απέκρουσε με την μπάλα να χτυπά εν συνεχεία στο δοκάρι και το 1-1 να μένει ως το τέλος!

Στην τελευταία φάση του αγώνα και σε επίθεση του Ατρομήτου, Ο Κεσχρίντα έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και σε αμυνόμενο, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε σωστά και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, διατηρώντας το 1-1.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (63′ Λιάσος), Ριένστρα (83′ Νίνης), Παμλίδης (72′ Τζίμας), Μορέιρα, Μπάλαν.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Στρούγγης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ (58′ Οικονομίδης), Γκονθάλεθ, Ροτάριου (66′ Τζοβάρας), Ρομπάιγ, Φριτζόνσον (58′ Κούεν), Κιάρτανσον (58′ Τζαβίδας).

Προτεινόμενα Άρθρα