Πλεύρης: “Αν δείξουν οι ομάδες ότι τα μέτρα τηρούνται, θα συζητήσουμε για αύξηση του ποσοστού” (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στο θέμα των γηπέδων, όπως και το γεγονός ότι σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με αντιπροσωπία της Super League.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

“Τα γήπεδα είναι ένα θέμα που καταλαβαίνω ότι οι ομάδες αυτή τη στιγμή, αισθάνονται αδικημένες. Βέβαια, το πρωτάθλημα εδώ και τέσσερις μήνες λειτουργεί κανονικά, σε αντίθεση με άλλους χώρους, όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, που βλέπετε ότι δεν κάναμε καμία παρέμβαση γιατί τα μέτρα κατά βάση τηρούνται. 

Το πρόβλημα είναι πως παρότι οι ομάδες έκαναν τον έλεγχο, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, στην πραγματικότητα δεν μπορούσαν έπειτα να ελέγξουν την τήρηση των μέτρων μέσα στο γήπεδο. Το βλέπαμε όσοι παρακολουθούμε αγώνες, ότι το μέτρο της μάσκας δεν τηρούνταν κατά κύριο λόγο.

Τι θέλουμε όμως; Και αυτό το λέμε με μεγάλη ειλικρίνεια. Καταλαβαίνω ότι έχουν διαρκείας, καταλαβαίνω ότι πήγε νεαρός κόσμος να εμβολιαστεί μόνο και μόνο για να πηγαίνει στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή αυτού του δύσκολου μέτρου. Αν και εφόσον, με τα 1000 άτομα δείξουν και οι φίλαθλοι και οι ομάδες ότι τα μέτρα τηρούνται, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να συζητήσουμε και για αύξηση της πληρότητας. Το αφήνουμε ανοιχτό με ξεκάθαρο τρόπο, αλλά θέλουμε να δούμε ως πολιτεία ότι τηρούνται τα μέτρα, όπως στα θέατρα και τα σινεμά. Βέβαια, είναι πιο δύσκολο, είναι άλλο να μπει ένα γκολ. Πιστεύω πως αν τηρηθούν τα μέτρα, θα πάμε άμεσα σε αύξηση του ποσοστού, που θα ικανοποιήσει και τους φιλάθλους και τις ομάδες.”

Προτεινόμενα Άρθρα