Προκρίση με… περίπατο και υπερηχητικό Χάαλαντ η Μάντσεστερ Σίτι (vid)

από AllAboutARIS

Προκρίθηκε στα προημιτελικά του φετινού FA Cup με θρίαμβο και υπερηχητικό Χάαλαντ η Μάντεστερ Σίτι!
Με τον Νορβηγό επιθετικό να σκοράρει πέντε φορές και με τον Ντε Μπρόινε να του σερβίρει τέσσερις ασίστ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε με το εμφατικό 6-2 από την έδρα της Λούτον, κλείνοντας θέση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας!

Κυρίαρχοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι, πήραν το προβάδισμα στο 3ο κιόλας λεπτό, όταν ο Ντε Μπρόινε πήρε την όμορφη κάθετη πάσα του Νούνιες και σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Χάαλαντ! Οι δυο τους συνεργάστηκαν ιδανικά με το ίδιο αποτέλεσμα και στο 18’, ενώ ο Νορβηγός ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 40’, εκμεταλλευόμενος μία ακόμα ασίστ του Ντε Μπρόινε! Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκρίλις αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κλαρκ μείωσε για τους γηπεδούχους με φανταστικό μακρινό σουτ στο 45’, ενώ έδωσε ελπίδα στην ομάδα του κάνοντας το 2-3 στο 52’, όμως η χαρά της Λούτον κράτησε μόλις τρία λεπτά, αφού ο απίθανος Χάαλαντ σκόραρε άλλα δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (55’, 58’), «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του, πριν ο Κόβατσιτς διαμορφώσει το τελικό 2-6 στο 72’!






Μεγάλη νίκη-πρόκριση πανηγύρισε και η πρωτοπόρος της Championship, Λέστερ, αποκλείοντας στην παράταση την Μπόρνμουθ της Premier League!
Σε μια αναμέτρηση που ήταν αμφίρροπη και ισορροπημένη καθ’ όλη τη διάρκειά της αλλά δεν είχε γκολ στην κανονική της διάρκεια, ήταν ο Φατάγου εκείνος που πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τις «αλεπούδες», στο 105′!
Αναλυτικά η φάση των «16» στο φετινό FA Cup:
Δευτέρα 26/2
Κόβεντρι-Μέιντστοουν 5-0
Τρίτη 27/2
Μπόρνμουθ-Λέστερ 0-1 (στην παράταση)
Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ 1-1 (Παράταση)
Λούτον-Μάντσεστερ Σίτι 2-6
Τετάρτη 28/2
Τσέλσι-Λιντς (21:30)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)
Γουλβς-Μπράιτον (21:45)
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον (22:00)

Προτεινόμενα Άρθρα