Πρωταγωνιστής ο Μέσι στη νίκη της Αργεντινής – Αγωνίστηκε στο Β’ ημίχρονο ο Πάλμα (vids)

από Γιώργος Γκάτος

Η αποστολή του Λούις Πάλμα κόντρα στην Αργεντινή του Λίονελ Μέσι ήταν εξ αρχής δύσκολη και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν.

Ο άσσος της Παρί Σεν Ζερμέν σημείωσε δύο τέρματα, στη νίκη της Αλμπισελέστε κόντρα στην Ονδούρα. Ο μεσοεπιθετικός του ΑΡΗ, αγωνίστηκε σε όλο το Β’ ημίχρονο, πρώτα ως αριστερός εξτρέμ σε 4-3-3 και το τελευταίο δεκάλεπτο ως δεκάρι σε 4-2-3-1.

H Αργεντινή άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Λιονέλ Μέσι επιχείρησε μια κάθετη μακρινή μπαλιά στη πλάτη της άμυνας, με τον Πάπου Γκόμεζ να πασάρει δίπλα στον Λαουτάρο Μαρτίνεζ που ευστόχησε με προβολή.

O Τζιοβάνι Λο Σέλσο ανατράπηκε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, εντός της μεγάλης περιοχής, με τον Λιονέλ Μέσι να αναλαμβάνει την εκτέλεση πέναλτι, γράφοντας το 2-0 στο 45+2′.

Το “κερασάκι” στη τούρτα ήρθε στο 69′, όταν η άμυνα της Ονδούρας ήταν διασπασμένη και με ένα λάθος γύρισμα, ο Λιονέλ Μέσι έσκαψε τη μπάλα δίχως να κάνει κοντρόλ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα πάνω από το σώμα του τερματοφύλακα που ήταν εκτός θέσης.

Η Ονδούρα αρκέστηκε σε θέση άμυνας, αφού η κατοχή για την Αργεντινή ξεπέρασε σε ορισμένα σημεία ακόμα και το 75%, ενώ υπήρξαν και άλλες φάσεις που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Αργεντινή (Σκαλόνι): Ρούλι, Ταλιάφικο, Μαρτίνεζ, Πετζέλα (Πέρεζ 65′), Μολίνα – Λο Σέλσο (Κορέα 72′), Παρέδες (Φερνάντεζ 64′), Ντε Πολ (Μακ Άλιστερ 72′) – Πάπου Γκόμεζ (Αλμάδα 54′), Λαουτάρο Μαρτίνεζ (Άλβαρεζ 46′), Μέσι

Ονδούρα (Βάσκεζ): Λόπεζ, Κάσκο (Φλόρες Φ. 82′), Μελέντεζ, Μαλντονάντο, Σάντος – Καστεγιάνος (Ροζάλες 76′), Φλόρες Ντ., Αριάγκα (Μεχία 76′) – Ρίβας (Πάλμα 46′), Ναχάρ (Σολάνο 62′), Κιότο (Ρότσες 82′)

Προτεινόμενα Άρθρα