Πωλήθηκε… κομμάτι της Λίβερπουλ

από AllAboutARIS

Η Fenway Sports Group (FSG) μπορεί να είναι ανοικτή στην είσοδο νέων μετόχων στη Λίβερπουλ, αλλά ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του φημισμένου συλλόγου της Premier League. Η FSG -με έδρα την Αμερική-, η οποία κατέχει επίσης την ομάδα του Major League Baseball, Ρεντ Σοξ Βοστώνης, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Λίβερπουλ από τους πρώην ιδιοκτήτες Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ για 300 εκατ. λίρες το 2010.

Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της FSG, Τζον Χένρι, αποφάσισε να παραμείνει ως αφεντικό στο «Ανφιλντ», αλλά ήρθε σε συμφωνία με την επενδυτική εταιρεία Dynasty Equity για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού των μετοχών της.

Ο Χένρι έψαχνε για μήνες έναν καινούριο επενδυτή, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη, που έχουν συσσωρευτεί από τις επενδύσεις στο νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας και στην επέκταση του «Άνφιλντ».

Όπως αναφέρει σχετικά το BBC Sport, η συνολική αξία των μετοχών που η FSG συμφώνησε να πουλήσει στον αμερικανικό όμιλο ανέρχεται σε ένα ποσό έως τα 200 εκατ. ευρώ. Η Dynasty Equity είναι εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων και επικεντρώνεται κυρίως στην εξαγορά μειοψηφικών μεριδίων στον αθλητισμό.

Προτεινόμενα Άρθρα