Σάσα: “Η Μακάμπι θα περάσει δύσκολα στη Θεσσαλονίκη”

από AllAboutARIS

Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται και αυτοί για τα παιχνίδια της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον ΑΡΗ. Ε΄τσι, απευθύνθηκαν σε έναν άνθρωπο που ξέρει καλά τους “κιτρινομαυρους”, για την… κατασκοπεία τους.

Ο Λούκας Σάσα μίλησε σε ΜΜΕ του Ισραήλ και σκιαγράφησε, όσο μπορούσε, το προφίλ της ομάδας του Χερμάν Μπούργος, σημειώνοντας ότι το έργο της Μακάμπι δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Αρχικά ο Βραζιλιάνος σχολίασε την επιστροφή του στη χώρα του: «Επέστρεψα στη Βραζιλία μετά από 10 χρόνια. Είναι καλό που είμαι πάλι σπίτι. Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα μείνω, κάνουμε σχέδια, αλλά ο Θεός αποφασίζει. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο δύο ετών στη Φορταλέζα και μετά θα δούμε. Ένα τηλέφωνο αλλάζει τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Θα δούμε».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Δεν έχω λάβει προτάσεις από το Ισραήλ. Όταν έχω την ευκαιρία, προσπαθώ πάντα να επικοινωνήσω με τη Χάποελ Τελ Αβίβ για να δω αν υπάρχει πιθανότητα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε ευκαιρία τώρα. Το έκανα πάντα σαφές ότι αν επιστρέψω στο Ισραήλ, θα είναι για τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω».

Στη συνέχεια ο Σάσα αναφέρθηκε στον ΑΡΗ: «Μου είναι δύσκολο να αξιολογήσω τον ΑΡΗ, γιατί από τότε που έφυγα πριν από δύο μήνες έχει αλλάξει σημαντικά. Ο πρόεδρος έχει αλλάξει όλους τους παίκτες. Μπορώ να πω ότι αυτή είναι μια ομάδα που παλεύει για κάθε μπάλα, αυτό είναι το δικό τους στυλ παιχνιδιού. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις στην Ελλάδα, στο γήπεδο του ΑΡΗ. Είμαι σίγουρος ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα περάσει δύσκολα. Στον Χέρμαν Μπούργος αρέσει να τρέχουν πολύ οι παίκτες, να παλεύουν. Του αρέσει πολύ αυτό που κάνει και προσπαθεί να εμφυσήσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ποιους παίκτες του ΑΡΗ θα πρέπει να προσέξει η Μακάμπι: «Ο Ιτούρμπε και ο Μαντσίνι είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν πρέπει να προσέξει μόνο κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αλλά μάλλον το στυλ παιχνιδιού του ΑΡΗ. Θα παλέψουν. Ακόμα κι αν ο ΑΡΗΣ χάσει, δεν θα “πουλήσει” φτηνά την ήττα. Αυτή είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που έχει στόχο να πάει μακριά στην Ευρώπη. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι».

Ο Λούκας Σάσα κλήθηκε να σχολιάσει και τον πρώην συμπαίκτη του στον ΑΡΗ, τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, που πλέον παίζει  στη Μακάμπι Χάιφα: «Είναι καταπληκτικός παίκτης, μου άρεσε πολύ να παίζω μαζί του. Όταν παίζαμε μαζί, πήγαινα πάντα στην πτέρυγα του γιατί είναι πολύ έξυπνος παίκτης. Είναι πολύ καλός αμυντικά και στην επίθεση είναι έξυπνος με μπάλα. Αυτή είναι μια εξαιρετική υπογραφή για τη Μακάμπι Χάιφα. Θα τους βοηθήσει πολύ. Είναι καλό παιδί στα αποδυτήρια, πολύ ήσυχο, δεν δημιουργεί προβλήματα. Η Μακάμπι Χάιφα πήρε το πλήρες πακέτο».

Προτεινόμενα Άρθρα