Σέιντε: H θέληση του ΑΡΗ και το “αλλά”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το όνομα του Εμίλ Σέιντε είναι το μοναδικό που… ξέφυγε και είδε το φως της δημοσιότητας στα μεταγραφικά του ΑΡΗ. Ισως διότι είναι η περίπτωση παίκτη με την οποία ο ΑΡΗΣ έχει προχωρήσει περισσότερο από κάθε άλλη έως τώρα.

Πρόκειται άλλωστε για έναν δίαυλο επικοινωνίας που άνοιξε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Νορβηγός ήταν από τις πρώτες επιλογές της ομάδας για τα εξτρέμ μέχρι να καταλήξει στον Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Πλέον είναι Δεκέμβριος και ο 23χρονος εξτρέμ έχει προτεραιότητα στα πλάνα της ομάδας εν’ όψει Ιανουαρίου και ένα πείσμα που διατηρείται από πλευράς Θεόδωρου Καρυπίδη.

To θετικό για τον ΑΡΗ είναι ότι ο Σέιντε συνεχίζει να μην έχει χρόνο συμμετοχής. Είναι σταθερά στις αποστολές της Σασουόλο αλλά βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 28/10 για 18 λεπτά κόντρα στην Μπολόνια ενώ στις 2 Νοεμβρίου αγωνίστηκε για 67 λεπτά στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Σπέτσια.

Το περιβάλλον του ΑΡΗ είναι το ιδανικό για τον ποδοσφαιριστή ώστε να βγει από τη ναφθαλίνη και να πρωταγωνιστήσει πάλι σε μία ομάδα, κάτι το οποίο δύσκολα θα γίνει όπως φαίνεται στους Ιταλούς. Οταν όμως έχει συμβόλαιο έως το 2026 και η Σασουόλο δαπάνησε σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, δεν είναι τόσο εύκολο.

Η αγορά ήταν εξ αρχής μία δύσκολη διαδικασία ενώ από το τραπέζι δεν έχει φύγει το ενδεχόμενο δανεισμού του ποδοσφαιριστή. Ο ΑΡΗΣ προσπαθεί να το κρατήσει… ζεστό αλλά η λογική λέει ότι ίσως να μην το κάνει για πολύ ακόμα. Οι μέρες περνούν και ο χρόνος θα αρχίσει να πιέζει για την ενίσχυση του ρόστερ, με την προσθήκη ενός εξτρέμ να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τους “κιτρινόμαυρους”.

Για αυτό άλλωστε εξ αρχής πέραν του Νορβηγού οι άνθρωποι της ομάδας έχουν και εναλλακτικές για τα άκρα της επίθεσης, με τις πιθανότητες να ενεργοποιήσουν μία από αυτές να αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός και εάν δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη με τον Σέιντε.

Προτεινόμενα Άρθρα