Στο “μικροσκόπιο” ο Γκρέι!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το ταξίδι του Θεόδωρου Καρυπίδη στο Λονδίνο πριν λίγες μέρες δεν αφορούσε μόνο τον Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά και την προοπτική ενίσχυσης της ομάδας.

Ο ισχυρός άνδρας του ΑΡΗ είχε επαφές και για επιθετικό από το Νησί. Ένας από αυτούς, που βρίσκονται αρκετά ψηλά στη λίστα της ομάδας, είναι ο Άντρε Γκρέι.

Ο Τζαμαϊκανος βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” του ΑΡΗ και είναι μία περίπτωση χωρίς ένα βασικό εμπόδιο. Ο 31χρονος μένει ελεύθερος από τη Γουότφορντ και έτσι οι διαπραγματεύσεις γίνονται απευθείας με τη δική του πλευρά και όχι κάποιον τρίτο που… τρώει χρόνο. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι να αφήσει το Νησί και να έρθει στην Ελλάδα, με την προοπτική της Ευρώπης όμως να αποτελεί αναμφίβολα κίνητρο.

Ο παίκτης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΑΡΗ εδώ και περίπου μία εβδομάδα.Η ομάδα κρατάρι στο “ραντάρ” της και κάποιες ακόμα περιπτώσεις, περιμένοντας παράλληλα τις οριστικές εξελίξεις με τον άλλοτε άσσο της Μπέρνλι, τον οποίο έχει σε περίοπτη θέση ανάμεσα στις επιλογές της.

Το who is who

Αν και Τζαμαϊκανός, ο Γκρέι γεννήθηκε στο Γούλβερχαμπτον. Αφού έκανε το… αγροτικό του στα χαμηλά στρώματα του αγγλικού ποδοσφαίρου, έκανε το “μπαμ” τη σεζόν 2015-16 με τη Μπέρνλι. Με 25 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Championship και παράλληλα την οδήγησε στην Premier League.

Το καλοκαίρι του 2017 ανάγκασε τη Γουότφορντ να βγάλει 20 εκατ. λίρες από τα ταμεία της ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό της . Έπειτα από 125 παιχνίδια με 21 γκολ και 8 ασίστ, πέρυσι δόθηκε δανεικός στην ΚΠΡ, όπου κατέγραψε 10 γκολ σε 30 συμμετοχές στην Championship.

Μπορεί το… σουλούπι του να μην παραπέμπει σε κλασσικό φορ, οι αριθμοί του όμως όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν το αντίθετο. Πάντως πέραν του “9”, έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στις υπόλοιπες θέσεις της επίθεσης λόγω της ταχύτητας και των εντάσεων που βγάζει στο παιχνίδι του.

Ο… άγνωστος Τοσούν

Τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας έχει δει και η περίπτωση του Τσεκ Τοσούν. Ο Τούρκος επιθετικός αγωνίζεται επίσης στην Αγγλία, όμως ουδέποτε ο ΑΡΗΣ ασχολήθηκε με την περίπτωσή του.

Προτεινόμενα Άρθρα