Το ιατρικό τιμ … περιόρισε τα προβλήματα και συνεχίζει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ “σηκώνει” σήμερα την αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου, έπειτα από έναν μήνα διακοπών και χαλάρωσης. Για τους περισσότερους τουλάχιστον.

Η βάση είναι ίδια και ανάλογα με την απόφαση του CAS θα φανεί εάν θα ενισχυθεί ή όχι. Εκείνο που δεν αλλάζει πάντως, ανεξαρτήτως CAS, είναι τα στελέχη του αγωνιστικού τμήματος, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το ιατρικό τιμ.

Ο ΑΡΗΣ πέρυσι το καλοκαίρι… διόρθωσε το λάθος που έγινε διετίας και επανάφερε τον Βαγγέλη Πανταζή, σε έναν όμως περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο και με τον Γιάννη Χρίστου να είναι εκείνος που ζει την καθημερινότητα της ομάδας.

Οι δυό τους “έτρεξαν” το ιατρικό κομμάτι σε μία απαιτητική χρονιά, η οποία είχε… κορωνοϊό αλλά και τη διαχείριση της των παικτών ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί.

Ο ΑΡΗΣ ήταν από τις ομάδες με τους λιγότερους τραυματισμούς φέτος και η πλειοψηφία όσων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προήλθαν από χτυπήματα στους αγώνες ή κατά τη διάρκεια των προπονήσεων που “έφεραν” και τις σχετικές κακώσεις.

Οσοι μυϊκοί τραυματισμοί προέκυψαν, επανήλθαν και αρκετά γρήγορα μέσα από τη διαχείριση του ιατρικού τιμ και των φυσιοθεραπευτών, με το πιο κλασσικό παράδειγμα να είναι αυτό του Λίντσεϊ Ρόουζ που δεν έχασε ούτε αγώνα. To ιατρικό τιμ ήταν επίσης εκείνο που συνέβαλε ώστε ο Σάκιτς να χάσει μόνο ένα ματς μετά το κάταγμα στο χέρι, κόντρα στον Βόλο, μέσα από θεραπείες και τον ειδικό νάρθηκα που του είχε τοποθετηθεί.

Ενδεικτικό των λίγων τραυματισμών που είχε ο ΑΡΗΣ είναι ότι η πιο δύσκολη και μεγαλύτερη σε διάρκεια… αποστολή ήταν ο Χαβιέ Ματίγια και το οστικό οίδημα που υπέστη. Ο Ισπανός χρειάστηκε δύο μήνες για να επιστρέψει πλήρως αλλά κρίθηκε έτοιμος μετά τις 30-40 μέρες, με την απόφαση της επανόδου του να δίνεται στον ίδιο από εκείνο το σημείο και μετά.

Στο κομμάτι της αποκατάστασης, καθοριστική ήταν και η συμβολή του φυσικοθεραπευτή, Τάσου Κατσικά και των μασέρ Μάριου Κουρουσέκου και Δήμου Τζιφόπουλου, συμβάλλοντας στη γρήγορη επάνοδο των παικτών και περιορίζοντας έτσι σημαντικά τα προβλήματα για τον Άκη Μάντζιο.

Στον Κατσικά ειδικά αλλά και στον Γιάννη Χρίστου (μαζί στη φωτογραφία) πιστώνεται η επάνοδος του Λίριν Ντουάρτε από τον σοβαρό τραυματισμό του αλλά και βελτίωση της φυσικής και σωματικής του κατάστασης, ενώ υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις τις οποίες χειρίστηκαν οι δυό τους με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Προτεινόμενα Άρθρα