Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής πάει… καλοκαίρι

από AllAboutARIS

Η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αφρικής (CAF) συμφώνησε επί της αρχής για το επόμενο Κύπελλο Αφρικής που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2025 στο Μαρόκο, όπως δήλωσε σήμερα (19/2) στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ένας αξιωματούχος της CAF, που εδρεύει στο Κάιρο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του CAF, Πατρίς Μοτσέπε, αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για το Κύπελλο Αφρικής που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2025. Θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι ενώ η FIFA διοργανώνει πρώτο μεγάλο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 32 ομάδων από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ της CAF και της Μαροκινής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Αφρικής που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι, πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2025», ανέφερε αξιωματούχος της επιτροπής που είναι αρμόδιος για τις διοργανώσεις στο AFP- υπό τον όρο της ανωνυμίας- και συνέχισε:

«Αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα της FIFA μετά από συνομιλίες που ξεκίνησαν πριν από αρκετούς μήνες και οι οποίες εντάθηκαν κατά την τελευταία έκδοση που ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι προς το παρόν προτεινόμενες ημερομηνίες είναι από τις 20 Ιουλίου έως τις 16 ή 17 Αυγούστου 2025».

Τα προκριματικά για το Κύπελλο Αφρικής 2025 δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Ένας προκριματικός γύρος έχει προγραμματιστεί από τις 18 έως τις 26 Μαρτίου σύμφωνα με το ημερολόγιο της CAF.

Το Κύπελλο Αφρικής 2027 θα διοργανωθεί σε τρεις χώρες, την Κένυα, την Τανζανία και την Ουγκάντα.

Προτεινόμενα Άρθρα