Το σημαντικό “2+1” που έχει μπροστά του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ήττα στον Βόλο είναι ένα βήμα πίσω για τον ΑΡΗ των προηγούμενων αγωνιστικών, δεν τον αφήνει όμως και εκτός στόχων.

Η ομάδα ναι μεν αποσπάστηκε στους οκτώ βαθμούς από την κορυφή. Είναι όμως μία διαφορά που έχει ακόμα δρόμο για να καλύψει ενώ είναι… ζεστά στο “κόλπο” της 2ης θέσης.

Μέχρι στιγμής βέβαια μετράει δύο ήττες σε από Παναιτωλικό και Βόλο, αντίπαλοι τους οποίους πρέπει να…. καθαρίζει όταν θέλει να πραγματοποιήσει μία καλύτερη πορεία πρωταθλητισμού από αυτήν των δύο προηγούμενων ετών.

Πρόκειται για δύο απώλειες εκτός προγράμματος, οι οποίες αναγκάζουν τον ΑΡΗ να… ρεφάρει αλλού. Και ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο καλείται να περιορίσει τις απώλειες στο ελάχιστον για τις επόμενες αγωνιστικές.

Η ομάδα έχει μπροστά του δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς με ΑΕΚ, Ιωνικό και αμέσως μετά πάει στη Λεωφόρο για να παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΑΡΗΣ καλείται να πάει σε αυτά τα ματς -δύο εξ αυτών ντέρμπι μάλιστα- για μίνιμουμ 6-7 βαθμούς ώστε να παραμείνει στο βαθμολογικό γκρουπ των ομάδων που… γυροφέρνουν τη 2η θέση και υπό προϋποθέσεις να μειώσει τη διαφορά από την 1η θέση. Ή να την διατηρήσει έστω.

Δεν πρόκειται για κάτι εύκολο, όταν υπάρχει μία ΑΕΚ που έχει και αυτή υψηλούς στόχους, όπως επίσης και ένας Παναθηναϊκός στα… πάνω του. Στα ντέρμπι όμως ο ΑΡΗΣ φέτος επιδεικνύει άλλο βαθμό ετοιμότητας και καλύτερο πρόσωπο, οπότε καλείται να κλείσει γρήγορα την κακή παρένθεση που άνοιξε στον Βόλο.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα