Το ποσοστό του Κουέστα και ο Μοντόγια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν από τους μετρημένους διασωθέντες της κακής εικόνας του ΑΡΗ κόντρα στον Ολυμπιακό…

Επεμβάσεις όπως αυτή στο σουτ του Ρόντινεϊ ή φυσικά στο πέναλτι του Ελ Κααμπί τον καθιστούν ως τον παίκτη που πάλεψε όσο μπορούσε να κρατήσει την ομάδα όρθια στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Το πέναλτι που σταμάτησε χθες ήταν το τρίτο μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού και συνολικά το δέκατo της καριέρας, με τα εννέα φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αυτό το νούμερο προκύπτει μετά από 43 πέναλτι με τα οποία ο Ιβηρας κίπερ έχει βρεθεί αντιμέτωπος. Δηλαδή αποκρούει με ποσοστό 23%, το οποίο κρίνεται καλό ως αριθμούς από τους… ειδικούς της θέσης.

Μοντόγια, ο 2ος…

Πέραν του Κουέστα, μετά βίας υπάρχει δεύτερος διασωθέντας για τον ΑΡΗ στο χθεσινό ντέρμπι και αυτός είναι ο Μάρτιν Μοντόγια.

Με μοναδική εξαίρεση τη σέντρα του Φορτούνη στο γκολ του Ελ Κααμπί, ο Ισπανός αμυντικός ήταν αρκετά συνέπης βάσει εικόνας αλλά και των αριθμών του στο παιχνίδι.

13 κλεψίματα, δύο απομακρύνσεις, τρεις προβολές και 11 συνολικά αμυντικές ενεργειες συγκροτούν την παρουσία του ανασταλτικά, έχοντας παράλληλα και αρκετά ανεβάσματα μπροστά με τρεις πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Προτεινόμενα Άρθρα