Το ‘last dance” είχε γκολ και ένα “what if”…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Χουάν Ιτούρμπε επέστρεψε στην ενδεκάδα του ΑΡΗ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με τους λόγους να μην είναι αποκλειστικά αγωνιστικοί.

Για κάποιους παίκτες το χθεσινό ματς ήταν το τελευταίο τους -πιθανότατα- στα κιτρινόμαυρα. Και ο Χουάν Ιτούρμπε ήταν ένας από αυτούς.

Ο Παραγουανός ολοκλήρωσε στη Λεωφόρο μία διετία στη Θεσσαλονίκη μακριά από τις πραγματικές του ικανότητες και όσα περίμεναν οι άνθρωποι του ΑΡΗ, δίνοντας ωστόσο μία διαφορετική “γεύση” στο φινάλε του. Πιο γλυκιά…

Το γκολ του κόντρα στον Παναθηναϊκό βοήθησε σε αυτό, μαζί φυσικά με την γενικότερη εικόνα του το το τελευταίο τρίμηνο.

-Από τον Φεβρουάριο μέχρι χθες ο Ιτούρμπε σκόραρε τέσσερα γκολ, όσα είχε δηλαδή για περίπου 1,5 χρόνο.

-Έφτασε σε σημείο όχι απλά να λογίζεται ως βασικός αλλά να ξεχωρίζει επιθετικά για τον ΑΡΗ.

-Σκόραρε με σε όλα τα ντέρμπι στην Αθήνα για τη διαδικασία των πλέι οφ.

Αυτά και κάποια ακόμα σε μία φάση της παρουσίας του στον ΑΡΗ όπου έβλεπε και ο ίδιος το τέλος να πλησιάζει, για αυτό άλλωστε δρομολόγησε πριν καιρό την αποχώρηση της οικογένειας του από τη Θεσσαλονίκη.

Πάντα στο τέλος μένει η τελευταία εικόνα και του Ιτούρμπε είναι αρκετά θετική. Ηταν όμως ήδη αργά για αυτόν, ολοκληρώνοντας τη θητεία του στον ΑΡΗ με ένα “what if”… Τί θα γινόταν εάν η πρόσφατή εικόνα του είχε κάνει την εμφάνισή της από πέρυσι; Θα άλλαζε τη μοίρα του;

Ούτε ο ίδιος θα το μάθει, ούτε και ο ΑΡΗΣ… Το φινάλε όμως δίνει μία γλυκιά ανάμνηση στη διετία που κλείνει για τον ίδιο στην Ελλάδα.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα