Το upgrade στα αριστερά και οι χρήσεις… ανάγκης του Πίρσμαν

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μάρβιν Πίρσμαν βρίσκεται προ των πυλών του “Κλεάνθης Βικελίδης” και ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται να αναβαθμίσει το αριστερό άκρο της άμυνάς του.

Ακόμα και με την σταθερότητα του Κρίστιαν Γκάνεα στη φετινή σεζόν, η επιθυμία των “κιτρινόμαυρων” για κάτι καλύτερο σε αυτή τη θέση δεν έπαψε να ισχύει. Για αυτό και αξιοποίησαν το “φλερτ” διάρκειας δύο ετών (!) με τον Βέλγο αμυντικό, το οποίο τελικά θα καταλήξει σε “γάμο”.

Το ελκυστικό “πακέτο

Ο Βέλγος είναι μακριά από τος ηλικίες που “κοιτάει” ο ΑΡΗΣ -κλείνει τα 31 στις 10 Φεβρουαρίου- αλλά συνδυάζει πολύ θετικά στοιχεία τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι, προσθέτοντας παράλληλα… μπόι (1,85μ.) σε ένα ρόστερ που δεν διακρίνεται για το ύψος του.

Οι άλλες χρήσεις και το πρώτο σκάουτινγκ για… στόπερ

Ο Πίρσμαν… ανήκει στα αριστερά, δεν του απαγόρεψε ποτέ όμως να αγωνιστεί και στις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας. Από στόπερ μέχρι και δεξί μπακ.

Μάλιστα όταν ο ΑΡΗΣ εντόπισε για πρώτη φορά τον παίκτη το 2020, τον προόριζε για στόπερ και τελικά πήρε τον Τόνι Ντάτκοβιτς με τα γνωστά αποτελέσματα και τη σύντομη πορεία του Κροάτη με τα “κιτρινόμαυρα”.

Ο Βέλγος έχει παίξει σε 56 παιχνίδια ως στόπερ, κυρίως στην Ολλανδία με τις φανέλες των Ντόρντεχτ και Καμπούρ ενώ έχει και 17 παιχνίδια ως δεξί μπακ. Είναι δύο θέσεις που τις γνωρίζει αλλά περισσότερο ως λύση ανάγκης. Ειδικά τη δεύτερη…

 

Προτεινόμενα Άρθρα