Τρία ματς δίχως γκολ… με αστερίσκο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ένα αρνητικό σερί δημιουργεί ο ΑΡΗΣ στα τελευταία ματς των πλέι οφ, όχι μόνο με τις διαδοχικές ήττες.

Αυτή από την ΑΕΚ ήταν η τρίτη συνεχόμενη, κάτι που είχε να συμβεί από τον Ιανουάριο του 2023 και τις τέσσερις διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο από Ολυμπιακό (Κύπελλο), ΑΕΚ, Ιωνικό και Παναθηναϊκό.

Παράλληλα όμως οι “κιτρινόμαυροι” μένουν για τρίτο σερί ματς δίχως να σκοράρουν, κάτι που επίσης είχε να συμβεί από εκείνη τη σειρά των αγώνων της περσινής σεζόν. Τότε είχε χάσει 1-0 από τον Ολυμπιακό, 3-0 από την ΑΕΚ, 1-0 από τον Ιωνικό ενώ είχε σκοράρει στην ήττα με 1-2 από τους “πράσινους”.

Το… αποκορύφωμα για τον ΑΡΗ είναι τα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες. Στατιστικά σε αυτά τα δύο παιχνίδια κατέγραψε 11 τελικές αλλά μόλις τρεις αξιόλογες φάσεις, με Οντουμπάζιο-Φετφατζίδη στο “Καραϊσκάκης” και την ευκαιρία του Σαβέριο χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ενδεικτικά είναι και τα νούμερα των xGoals, με 0,19 στον Πειραία και 0,15 στο χθεσινό παιχνίδι με την Ένωση, αποτελώντας τις πιο χαμηλές επιδόσεις της ομάδας στη φετινή σεζόν.

Ο αστερίσκος που μπαίνει στους τελευταίους τρεις αγώνες είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο ΑΡΗΣ ναι μεν δεν σκόραρε αλλά τελείωσε το ματς με 20 τελικές και 1,57 xGoals, αδικούμενος από τους αριθμούς και την εικόνα που είχε επιθετικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το γκολ είναι θέμα στα τελευταία παιχνίδια και η ομάδα καλείται να βρει άμεσα λύσεις στα επόμενα παιχνίδια των πλέι οφ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα