"Ελάτε με Μπόκα να ζήσουμε όλοι τι σημαίνει ΑΡΗΣ"

από Γιώργος Γκάτος

"Έχουμε δει όλοι σε βίντεο τι είχε γίνει τότε"

O Mανώλης Τζανακάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR στο Libero 107,4 και εξέφρασε την ανυπομονησία του για τον αγώνα με την Μπόκα Τζούνιορς, ενώ παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να ζήσουν οι ποδοσφαιριστές “στιγμές ΑΡΗ”.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα της Τετάρτης:

“Τον αγώνα της Τετάρτης τον περιμένουμε πολύ καιρό με ενθουσιασμό από όταν το πρωτοακούσαμε. Έχουμε δει όλοι σε βίντεο τι είχε γίνει τότε. Περιμένουμε να ζήσουμε όλοι ανάλογες στιγμές. Θέλω να πω στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να ζήσουμε όλοι μεγάλες στιγμές γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ζήσει στιγμές ΑΡΗ ακόμα. Δεν έχω καταλάβει πόσο μεγάλος είναι ο ΑΡΗΣ και θέλω να το ζήσω αυτό. Ο κόσμος είναι πικραμένος. Το καταλαβαίνω γιατί είναι δύσκολο πριν λίγα χρόνια να παίζεις στο Europa League και φέτος στη Football League. Φέτος έχουμε βάλει προσωπικό στοίχημα, με το πάθος και τις νίκες να φέρουμε τον κόσμο πίσω και να χαρεί με εμάς.”

Για τον χθεσινό αγώνα με τα Τρίκαλα:

“Το χθεσινό ματς ήταν καθαρός αγώνας Β Εθνικής που κρίνεται στο γκολ και έχει πολύ δύναμη. Δεν κατάφεραν να μας βγάλουν μια καθαρή φάση. Μεσοεπιθετικά το δουλεύουμαι και το ψάχνουμε ακόμα με τον προπονητή. Το σημαντικό είναι οι 3 βαθμοί. Να σας θυμήσω πέρσι ότι στον αγώνα με την Καλλιθέα κάναμε 30 τελικές και χάσαμε 2-0. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει τέτοιο ματς φέτος. Η τύχη είναι με τους ισχυρούς. Το θέμα είναι να έχεις ένα πλάνο. Να ξέρεις ότι θα κρατήσεις το 0 στην άμυνα και μεσοεπιθετικά θα βρεις τον τρόπο. Ακόμα και ένας παίκτης θα κάνει μια ενέργεια και θα βάλει γκολ. Χθες με τα παιδιά λέγαμε ότι η νίκη είναι μισή άνοδος, γιατί πιστεύουμε ότι από τα Τρίκαλα δεν θα περάσει άλλος. Χτίζεις ψυχολογία αν είσαι μπροστά. Πέρσι κυνηγούσαμε την πρώτη ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος. Τα Τρίκαλα στην αρχή και των δύο ημιχρόνων πίεσαν πολύ ψηλά. Αυτό δεν είναι δικαιολογία αλλά πάντα ο γηπεδούχος παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο. Πολύ δύσκολα θα μας κάνει κάποια κλασική ευκαιρία. Όταν παίρνεις ένα ματς σε μια δύσκολή έδρας, παίρνεις ψυχολογία. Ο προπονητής μας, μας λέει “Πρέπει να είστε φόβητρο, φόβητρο, φόβητρο”. Κάθε ματς πρέπει να το καθαρίζουμε.”

Για τις διαφορές στο τρόπο παιχνιδιού:

“Έχει αλλάξει η φιλοσοφία. Φέτος τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα. Αν την πατήσεις μια φορά, τα πράγματα αλλάζουν. Τα παιδιά που έχουν έρθει έχουν μια δίψα να διακριθούν μέσω μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΑΡΗΣ. Φέτος ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, ενώ πέρσι τα παιδιά δεν ήξεραν τι συμβαίνει στη Β. Όπως για παράδειγμα ο αγωνιστικός χώρος των Τρικάλων και η συνεχόμενη πίεση. Στην Α έχει πολλούς ανοιχτούς χώρους”.

Για την ολοκληρωμένη προετοιμασία της ομάδας:

“Γι’αυτό είπα ότι τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα. Από τον Ιούνιο τα πράγματα είχαν δρομολογηθεί. Οι παίκτες είχαν κλείσει και όλοι ήξεραν τον ρόλο τους μέσα στο γήπεδο.

Για το γεγονός ότι αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας:

“Δεν ξέρω. Εγώ θα παίξω όπου μου πούνε. Είναι δύσκολο να παίζεις με αντίθετο πόδι γιατί δε μπορείς να βγάλεις σέντρες και πρέπει να συγκλίνεις. Αλλά όλα φτιάχνονται γιατί είναι θέμα συνήθειας. Στην άμυνα, αν εξαιρέσουμε τον Δεληζήση, με τον Μπούρμπο και τον Σόουζα παίζουμε μαζί από πέρσι. Από τότε που ήρθε ο Ούγκο, φάγαμε τρια γκολ. Γνωριζόμαστε με τα παιδιά μέσα στο γήπεδο από πέρσι.

Για τα μεταγραφικά σενάρια του καλοκαιριού:

“Μου έχει λείψει η Superleague. Η Football League είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία για κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν γίνεται τον ΑΡΗ να τον έχεις στην Football League. Παίζουμε κάθε ματς στη Football League και εμάς δεν μας κάθεται καλά.”

Προτεινόμενα Άρθρα