Οι πρώτες δοκιμές

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι πρώτες σκέψεις του Σπανού για την ενδεκάδα, βάσει των χθεσινών δοκιμών

Ο ΑΡΗΣ φεύγει αυτό το Σαββατοκύριακο από το “Κλεάνθης Βικελίδης” για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Οπως όμως και στα Τρίκαλα, έτσι και στο Ηράκλειο η ομάδα δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία της. 

Οι “κιτρινόμαυροι” θα κατέβουν στο Παγκρήτειο με την αγωνιστική φιλοσοφία που έχουν από την αρχή της σεζόν (πίεση στη μπάλα, κράτημα μπάλας) και ενδεχομένως τις γνωστές… μετρημένες αλλαγές από πλευράς Σπανού. 

Στις χθεσινές πρώτες δοκιμές ο προπονητής του ΑΡΗ “πειραματίστηκε” στην επίθεση με το σχήμα που χρησιμοποίησε στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα με τον Εργοτέλη, χρησιμοποιώντας τον Παυλίδη πίσω από τον επιθετικό και τον Πασά στην αριστερή πλευρά. Ενα πιθανό σενάριο με το δικό του σκεπτικό, αφού όσον αφορά τον πρώτο πρόκειται για τη φυσική του θέση και για μία περίπτωση παίκτη που μπορεί να βοηθήσει στο κράτημα της μπάλας το οποίο θα χρειαστεί η ομάδα στην Κρήτη. Ο Πασάς από την άλλη προσέφερε περισσότερα κόντρα στην Καλλιθέα όταν “έβγαινε” στις πλευρές- επίσης η φυσική του θέση- δίνοντας από τα αριστερά και την ασίστ για το δεύτερο γκολ του Διαμαντόπουλου. 

Στη σημερινή και κυρίως στην αυριανή προπόνηση, αναμένεται να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις σκέψεις του Σπανού. Εάν δηλαδή θα στηρίξει το παραπάνω πλάνο ή θα διαλέξει μία πιο δοκιμασμένη “συνταγή” για την επίθεση, αφού στην υπόλοιπη ενδεκάδα δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές. Με εξαίρεση βέβαια την επιστροφή του Βαλεριάνου στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Προτεινόμενα Άρθρα