Οι τρεις μέρες της Μπόκα Τζούνιορς στη Θεσσαλονίκη (pics)

από AllAboutARIS

Το χρονικό της παρουσίας της Μπόκα στην Θεσσαλονίκη, για το μεγάλο φιλικό με τον ΑΡΗ, μέσα από το αφιέρωμα της "ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ"

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΣ

Η δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη ολοκληρώνεται αφήνει, όμως, πίσω της κάτι όμορφο. Κάτι διαφορετικό. Κάτι… λάτιν. Και ο λόγος φυσικά ακούει στο όνομα της Μπόκα Τζούνιορς. Η παρουσία των Αργεντινών στη Θεσσαλονίκη βοήθησε το ΑΡΗ να ξεχάσει από τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει και να φέρει ξανά στη μνήμη του όμορφες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος. Ένα “γεμάτο” τριήμερο που ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με την άφιξη της Μπόκα στη Θεσσαλονίκη και κορυφώθηκε δύο ημέρες μετά στο κατάμεστο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Εκεί, δηλαδή, όπου οι φίλοι της ομάδας έστησαν μια απίστευτη γιορτή, οι εικόνες της οποίας έκαναν το γύρο του κόσμου και θύμισαν σε όλους τι εστί ΑΡΗΣ.

Η άφιξη και ο μεγάλος Κουκ!

Από την πρώτη στιγμή που οι παίκτες της Μπόκα αφίχθησαν στη Θεσσαλονίκη, ο διακόπτης γύρισε (η αποστολή της ομάδας του Μπουένος Άιρες κατέλυσε σε ξενοδοχείο στα δυτικά της Θεσσαλονίκης). Φίλοι του ΑΡΗ έδωσαν “κιτρινόμαυρο” χρώμα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου “Μακεδονία”, με μπροστάρη φυσικά τον μεγάλο Κουκ! Η θρυλική μορφή της κερκίδας του Συλλόγου ήταν εκεί φορώντας τη φανέλα του σπουδαίου Μάρτιν Παλέρμο, για να υποδεχθεί τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά τον ΑΡΗ. Μια πολύ όμορφη στιγμή, όπως βέβαια και εκείνη που έκανε τη σέντρα στο μεγάλο φιλικό της Τετάρτης για να καταχειροκροτηθεί απ’ όλο το γήπεδο.

Πρώτη γεύση από “Κλεάνθης Βικελίδης” και γεύμα… συνεργασίας

Από το πρωί τη Τρίτης οι ετοιμασίες των ανθρώπων του ΑΡΗ άρχισαν να κορυφώνονται. Η κινητικότητα στους διαδρόμους του γηπέδου αυξήθηκε για την πρώτη άφιξη της Μπόκα και την πρωινή της προπόνηση, πριν ακολουθήσει η απογευματινή μαζί με την κοινή συνέντευξη Τύπου Ρολάντο Σκιάβι και Δημήτρη Σπανού. Η μέρα βέβαια δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Το βράδυ σε γνωστό μαγαζί του Πανοράματος η ΠΑΕ παρέθεσε γεύμα στους υπευθύνους της αποστολής των Αργεντίνων. Μέσα σε ευχάριστο κλίμα, οι δύο πλευρές μίλησαν για ποδόσφαιρο, την κατάσταση στον ΑΡΗ, αλλά και το ενδεχόμενο της πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων.

Το… δαχτυλίδι “άναψε” ξανά!

Και κάπως έτσι έφτασε η Τετάρτη. Από νωρίς το πρωί η κινητικότητα στο γήπεδο ήταν μεγάλη. Οι παίκτες των δύο ομάδων πήραν τη σκυτάλη από τους προπονητές σε επίπεδο δηλώσεων, βάζοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης που θα ακολουθούσε το βράδυ. Τότε, δηλαδή, που οι προβολείς άναψαν για να… κλείσουν και να φωτίσουν τα φλας των κινητών. Πρώτα για τη μεγαλειώδη υποδοχή στον τεράστιο Νίκο Γκάλη και εν συνεχεία για την είσοδο των δύο ομάδων με το «δαχτυλίδι της φωτιάς» να αναβιώνει ξανά και τη νύχτα να γίνεται μέρα!
Το παιχνίδι που ακολούθησε δεν μπόρεσε να “κλέψει” τη λάμψη από την κερκίδα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να τη “ζεστάνει” λίγο παραπάνω με το γκολ του Λούκα Μιλούνοβιτς στις καθυστερήσεις. Το παιχνίδι τελείωσε, οι κερκίδες άδειασαν και οι προβολείς έμειναν για κάμποση ώρα μισοαναμμένοι, φωτίζοντας τα χιλιάδες χαρτάκια περιμετρικά του γηπέδου. Για να μείνουν στο τέλος οι αναμνήσεις μιας νύχτας από τα παλιά. Μιας νύχτας που όλοι φεύγοντας από το “Κλεάνθης Βικελίδης” εύχονταν να τη ζήσουν να ξανά. Και θα τη ζήσουν…

Προτεινόμενα Άρθρα