Αυτά είναι… λιοντάρια!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σόουζα, Διαμαντόπουλος και Τζανακάκης τα γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού

“Διπλό” που δείχνει χαρακτήρα, μετάλλο και… μισή άνοδο είναι αυτό που πήρε ο ΑΡΗΣ στη δύσκολη έδρα του Πανσερραϊκού, από την οποία πέρασε νικηφόρα με 1-3. 

Σε ένα παιχνίδι όπου οι “κιτρινόμαυροι” πάλι δυσκολεύτηκαν αρκετά στην τελική πάσα και στη δημιουργία φάσεων, ειδικά στο πρώτο μέρος, κατάφεραν και έφυγαν με ένα σημαντικό “τρίποντο” από μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύονται και πήραν σημαντική ψυχολογική “ένεση” εν όψει της συνέχειας. 

Τα γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού πέτυχαν οι Σόουζα (59′), Διαμαντόπουλος (89′) και Τζανακάκης (90’+3′) ενώ για τον Πανσερραϊκό ισοφάρισε προσωρινά ο Τσιμίκας στο 77′.

Ετσι ξεκίνησε

Χωρίς αλλαγές παρατάχθηκε ο ΑΡΗΣ στο γήπεδο των Σερρών, σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής κόντρα στη Σπάρτη. Ο Αναγνωστόπουλος παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια. Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος ήταν η αμυντική τετράδα. Μουμίν-Ιντζόγλου το δίδυμο στα χαφ, με τον Χαντί λίγο πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Πλατέλλας-Κάσσος ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Μπαστακός στην κορυφή της επίθεσης.

Πολλές μονομαχίες, κακός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο δεν διέφερε πολύ από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο ΑΡΗΣ τη φετινή σεζόν. Δηλαδή είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε ανά διαστήματα και έκλεισε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μέχρι εκεί όμως, αφού πάλι υστέρησε σημαντικά στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει ευκαιρίες, πέραν της κεφαλιάς του Χαντί στο 30′ που πέρασε πάνω από την εστία του Πολίτη, μετά τη σέντρα του Τζανακάκη.

Ο Πανσερραϊκός από την πλευρά του… φύλαξε πρώτα τα νώτα του και προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο ανοικτό γήπεδο. Στην πρώτη τελική στο ματς, στο 43′ ο Ποζατζίδης μετά από βαθιά μπάλα έπιασε το σουτ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ, με τον Αναγνωστόπουλο να είναι εκτός θέσης.

Ο ΑΡΗΣ πιο… ζεστός, οι Σέρρες πάλι κοντά στο γκολ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΑΡΗΣ φάνηκε να πατάει καλύτερα και να βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια, μαζί με φάσεις. Στο 46′ ο Κάσσος με ωραία ενέργεια δοκίμασε να απειλήσει έξω από την περιοχή, με το σουτ του να σταματάει στον Πολίτη. Ο τερματοφύλακας των Σερρών σταμάτησε και την κεφαλιά του Χαντί στο 53′, δύο λεπτά μετά αφού οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Ναζίμ.

Ας είναι καλά οι… στατικές φάσεις

Οι στημένες φάσεις αποτελούν φέτος κάτι σαν… μόνιμη πηγή σκοραρίσματος για τον ΑΡΗ. Και η επιβεβαίωση ήρθε για μία ακόμη φορά. Στο 59′ ο Πλατέλλας με φάουλ έστειλε… συστημένη τη μπάλα στον Σόουζα και αυτός με κοντινή κεφαλιά άνοιξε τοο σκορ. 

Τον “προσγείωσε” ο Τσιμίκας

Τα χαμόγελα στον ΑΡΗ κράτησαν λίγοτερό από 20 λεπτά, όσα χρειάστηκε δηλαδή περίπου ο Πανσερραϊκός για να απαντήσει. Οι Σερραίοι με το όμορφο σουτ του Τσιμίκα ισοφάρισαν στο 77′ και έβαλαν δύσκολα στον ΑΡΗ λίγο πριν το φινάλε. 

Ο Διαμαντόπουλος τη λύση, ο Τζανακάκης το… κερασάκι

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος παρολίγο να ήταν μοιραίος πριν δύο αγωνιστικές στη Βέροια. Στις Σέρρες όμως αποδείχθηκε ωραίος αφού στο 89′ και με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε από κοντά για το 1-2, πανηγυρίζοντας μαζί με όλη την ομάδα μπροστά στο πέταλο των οπαδών του ΑΡΗ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το… κερασάκι, με τον Πασά να διασχύζει το μισό γήπεδο και να βγάζει… πάρε-βάλε στον Τζανακάκη για το τελικό 1-3.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΒΟΗΘΟΙ: Ευθύμιος Δημητριάδης (Θράκης), Δημήτρης Μαυρουδής (Ηρακλείου)

4ος: Σάββας Σιδηρόπουλος (Έβρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58′ Ναζίμ, 72′ Σιάκκας/ 64′ Βαλεριάνος, 89′ Διαμαντόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Ναζίμ (84′ Βοσκόποουλος), Σιάκκας, Ποζατζίδης (56′ Ν’ Νόμο), Κρητικός (69′ Κάκκο), Τσιμίκας, Γκούρτσας 

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος (88′ Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί (83′ Πασάς), Μπαστακός (53′ Διαμαντόπουλος)

Προτεινόμενα Άρθρα